Home » Βιβλιοθήκη » Ο Πλανήτης ΑΖΟΡ

Ο Πλανήτης ΑΖΟΡ

Προς όλους τους ναυτιλλομένους…

Πώς και μέσω ποιας διαστημικής θάλασσας του πλανητικού συστήματος, και ύστερα από πόσα χρόνια αδέσποτης περιπλάνησης έπεσε πάνω στη στρατόσφαιρα και φτάνοντας στη Γη βρέθηκε μπροστά μου, δεν μπόρεσα ακόμη να το εξηγήσω, ούτε να το απαντήσω.

Όλα άρχισαν τη μέρα που σε κάποιο σημείο της ανάβασης μου, πηγαίνοντας στον παρακείμενο λόφο της κατοικίας μου για να μαζέψω τα αγαπημένα μου αγριολούλουδα, σκύβοντας να κόψω μια άγρια ανεμώνη, ένα μεταλλικό αντικείμενο σε σχήμα μπουκαλιού με διάχυτη λάμψη γύρω του, τράβηξε την προσοχή μου.

Το πήρα στα χέρια μου μαγνητισμένος απ΄ τα παράξενα σχήματα και τα φωτεινά σύμβολά του που είχε επάνω του, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι  το αναπάντεχο εύρημα μου προέρχονταν από κάποιον άλλον άγνωστο πλανήτη του μακρινού Γαλαξία.

Το περιεργάστηκα για λίγο πριν ανοίξω το καπάκι του μεταλλικού μπουκαλιού που προστάτευε το περιεχόμενό του και με δυσκολία ανέσυρα απ΄ το εσωτερικό του ένα κυλινδρικό ρολό χαρτιού που έμοιαζε με μήνυμα ενός άγνωστου ναυαγού του διαστήματος.

Προς έκπληξη μου το μήνυμα του ήταν γραμμένο στην αρχαία ελληνική γλώσσα και εξ αυτού συνήγαγα το συμπέρασμα ότι η ελληνική γλώσσα δεν ήταν μόνο η πιο άρτια γλώσσα της Γης, αλλά ήταν και η πιο διαδεδομένη διαστημική γλώσσα ολόκληρου του πλανητικού συστήματος.

Σκέφτηκα, πριν ακόμη διαβάσω το μήνυμα ότι μετά από τη δημοσιοποίηση της εύρεσης του μεταλλικού μπουκαλιού στην παγκόσμια κοινότητα της Γης δεν θα φαινόταν καθόλου παράξενο, ταξιδεύοντας οι άνθρωποι στο διάστημα στο μέλλον, ότι τους πρώτους εξωγήινους ή νοήμονα όντα που θα συναντούσαν σε κάποιον πλανήτη να μη μιλούσαν την ελληνική γλώσσα.

Γύρισα πίσω στην κατοικία μου, αφήνοντας τις ανεμώνες απλωμένες στη βορεινή πλαγιά του λόφου να αναδύουν το μεθυστικό άρωμά τους, περίεργος για το περιεχόμενο του μηνύματος του κυλινδρικού μπουκαλιού που φανταζόμουν ότι περιείχε μέσα.

Όταν έφτασα στο γραφείο μου ξεδίπλωσα σιγά σιγά το χάρτινο ρόλο και με τις περιορισμένες γνώσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας άρχισα να διαβάζω και να αντιγράφω το μακροσκελές μήνυμα του διαστημικού ναυαγού:

«Προέρχομαι απ΄τον πλανήτη ΑΖΟΡ,  που σύμφωνα με την κατάταξη των ειδικών βιολόγων της εξελικτική διαδικασίας όλων των όντων ανήκουμε στην οικογένεια της τέταρτης γενιάς των αζορινών ειδών με πέντε διαφορετικές ομοταξίες και επτά συγγενικές κατηγορίες και ικανοποιούμε όλες τις βιοτικές ανάγκες μας τους τελευταίους τέσσερις αιώνες, από τις Εταιρίες Προστασίας.

Οι Εταιρίες είναι ένα είδος ανώνυμων εμπορικών εταιριών και παρέχουν προστασία σε χώρες και λαούς και ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων παγκόσμιων πολέμων, πριν τέσσερις αιώνες, όταν άρχισαν να εμφανίζονται στον πλανήτη μας όπλα με αυξημένη καταστροφική δύναμη και μεγάλη στρατιωτική υπεροχή.

Τέσσερις παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν από τότε μέχρι το 2069, γνωρίζοντάς σας ότι κάθε περιστροφική κίνηση του πλανήτη μας διαρκεί 32 ώρες και ο χρόνος μας έχει 256 μέρες.

Ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος διεξήχθη πριν από 70 χρόνια μεταξύ τριών Εταιριών Προστασίας, την ΕΧΙΕΣ, την ΕΣΔΙΕΣ και την ΗΠΙΕΣ και κράτησε επτά χρόνια, όπως και οι  προηγούμενοι αιματηροί πόλεμοι.

Κερδισμένοι όλων των πολέμων ήταν μόνο οι Εταιρίες και χαμένοι, τα εκατομμύρια των σφαγιασθέντων πολιτών των χωρών που χρησιμοποιούσαν κάθε φορά οι Εταιρίες για να διενεργούν τους διαχρονικούς πολέμους προστασίας.

Μετά τη σφαγή του 4ου Παγκοσμίου Πολέμου οι  Εταιρίες, ΕΧΙΕΣ, ΕΣΔΙΕΣ και ΗΠΙΕΣ, ανανέωσαν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους, συμφωνώντας  και υπογράφοντας μια συνθήκη από κοινού, μη πολέμου μεταξύ τους, όπως έκαναν πάντα στο τέλος κάθε πολέμου προστασίας.

Και πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη των υπογραφών τους ο πόλεμος ξανάρχισε, προσπαθώντας η μια Εταιρία να προστατέψει τις χώρες προστασίας της από τις άλλες χώρες της άλλης Εταιρίας, χρησιμοποιώντας στρατιώτες από τους λαούς των χωρών που τους  παρείχαν κάθε φορά προστασία.

Εξ αυτού, ο 5ος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα αργήσει να ξεσπάσει και πάλι μεταξύ των Εταιριών, έχοντας εν τω μεταξύ κάνει την εμφάνισή της στον πλανήτη μας μια ακόμη ισχυρή Εταιρία, η ΛΑΙΚΕΣ.

Οι Εταιρίες έθεσαν υπό την προστασία τους πριν από αιώνες και τη νησιωτική πατρίδα μου και τη μεταβιβάζουν από τότε η μια στην άλλη και σε κάθε αλλαγή μεταβίβασης των Εταιριών η πατρίδα μου πνίγεται στο αίμα.

Μετά από πολλούς πολέμους προστασίας, πριν από 100 χρόνια, η νησιωτική πατρίδα μου άλλαξε Εταιρία, διατηρώντας ένα στρατιωτικό προγεφύρωμα προστασίας η τελευταία Εταιρία, κατέχοντας το 10% του εδάφους του νησιού μου.

Αλλά πολύ γρήγορα, μη έχοντας στρατιωτική δύναμη -που ήταν ένας από τους όρους της τελευταίας Εταιρίας της, μια μεγάλη έκταση του νησιού μεταβιβάστηκε σε άλλη Εταιρία και ύστερα από λίγα χρόνια το υπόλοιπο έδαφος του νησιού μεταβιβάστηκε σε μια άλλη Εταιρία και όπως πάντα, όλες οι μεταβιβάσεις είχαν το ανάλογο κόστος αίματος που του πλήρωσαν οι κάτοικοι της νησιωτικής πατρίδας μου.

Η χώρα μου σε διάστημα λίγων χρόνων τριχοτομήθηκε από τρεις Εταιρίες και όπως ήταν φυσικό στο τέλος θα κατέληγε σε μία μόνο Εταιρία ή σε μια 4η Εταιρία, οποία δεν άργησε να έρθει και το νησί μου χωρίστηκε σε τέσσερις Εταιρίες πάνω απ΄ το κεφάλι μου και πάνω στο νησί μου.

Τώρα ζω σαν ναυαγός σ΄ένα κατεχόμενο νησί, ως ειδικός αστροναυτικών διαστημικών μεταφορών, ικανοποιώντας τις βασικές ανάγκες μου με μια πλαστική κάρτα επιδόματος των Εταιριών που λύνουν τις διαφορές τους, πότε με πόλεμο και πότε συμβιβαζόμενες, μεταβιβάζοντας τις χώρες προστασίας τους, η μία στην άλλη, διατηρώντας πάντα τα ποσοστά τους σε κάθε μεταβίβασή τους, περιμένοντας την επόμενη αναμέτρησή τους με τα νέα όπλα καταστροφής που έχουν ετοιμάσει.

Ο παραλήπτης του μηνύματος, του 9ου  στη σειρά που στέλνω να το δημοσιοποιήσει στις χώρες και τους λαούς του πλανήτη του για να γνωρίσουν οι κάτοικοί του το δράμα των χωρών και των λαών του ΑΖΟΡ και το πραγματικό ρόλο των Εταιριών Προστασίας που έρχονται με προβιά προβάτου αλλά στο εσωτερικό της κρύβονται λύκοι άρπαγες».

Ένας μικρός συνημμένος διαστημικός χάρτης έδειχνε τη θέση του πλανήτη, με τις σταθερές συντεταγμένες που ήταν γνωστές στους έχοντες γνώσεις των διαστημικών αποστάσεων και των διαδρομών σε όλο το εύρος του Γαλαξία που αν τις ακολουθούσαν πιστά θα προσέγγιζαν με ασφάλεια και σιγουριά τον πλανήτη του ΑΖΟΡ και την πατρίδα του άγνωστου ναυαγού του διαστήματος που έτυχε να αλιεύσω ανύποπτα το διαστημικό μεταλλικό μπουκάλι του, στέλνοντας το μήνυμα του από κάποιο μακρινό και άγνωστο για μένα πλανήτη.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές αν το μήνυμα κινδύνου του μεταλλικού μπουκαλιού του διαστημικού ναυαγού ήταν αληθινό ή αν ήταν κάποιο τέχνασμα ενός φαρσέρ, σπέρνοντας μου την αμφιβολία για το περιεχόμενό του, για αυτό δεν τόλμησα να το δημοσιοποιήσω αμέσως.

Ξαφνικά, πριν λίγες μέρες, είδα στις οθόνες της τηλεόρασης μου ένα νησί μιας θάλασσας που ανήκε σε μια Ένωση Κρατών και γύρω της περικυκλωμένο ένα νησί από πλοία μιας άλλης Ένωσης Χωρών και στο έδαφος της είχε στρατιωτική βάση μια άλλη Ένωση Συμπολιτειών και συνάμα είδα να προσεγγίζεται από άλλα πλοία από μια άλλη Ένωση Πολιτειών και στου νου μου ήρθε αμέσως το νησί και η πατρίδα του διαστημικού ναυαγού του μακρινού ΑΖΟΡ, όπως την περιέγραφε τις τελευταίες ώρες κατοχής της χώρας του, στέλνοντας μήνυμα κινδύνου σ΄όλους τους πλανήτες για τις προθέσεις των Εταιριών Προστασίας.

Έμεινα αποσβολωμένος, γεμάτος ενοχές για την ολιγωρία μου, και έτρεξα να φέρω το κυλινδρικό ρολό του μηνύματος και το διαστημικό μεταλλικό μπουκάλι με το παράξενο σχήμα για να δημοσιοποιήσω το εύρημα μου και το μήνυμα του.

Αναποδογύρισα όλη την κατοικία μου, αλλά όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα πουθενά, λες και κάποια εξωγήινη ή άλλη δύναμη, για κάποιο λόγο και με κάποιο τρόπο, εξαφάνισε το μοναδικό πειστήριο του άγνωστου ναυαγού του διαστήματος που είχα τη τύχη να λάβω  και να σας μεταφέρω το μήνυμα του, από τη μετάφραση του, χωρίς να μπορώ να αποδείξω την ύπαρξή του πρωτοτύπου και επαρκώς για τα γραφόμενα μου να σας πείσω.

Τώρα δεν έχω άλλο τρόπο να μεταφέρω το μήνυμα κινδύνου του διαστημικού ναυαγού μου από το πλανήτη ΑΖΟΡ, συνδέοντάς το  με το νησί της θάλασσας τη Γης από τα πλοία περικυκλωμένο, από τις 4 Ενώσεις κρατών, χωρών πολιτειών και συμπολιτειών, έτοιμες να εισπράξουν τα λύτρα της προστασίας τους με το ανάλογο φόρο αίματος αν χρειαστεί, παρά μόνο να αφήσω το μήνυμα στη θάλασσα του διαδικτύου.

Προς όλους τους ναυτιλλομένους…

Β.Πάνος