Συχνές Ερωτήσεις   •  Αναζήτηση
Σύνδεση  •  Εγγραφή
 
Χώροι στάθμευσης για δίκυκλα και ποδηλατοστάσια

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.agapo.gr Αρχική σελίδα -> Φίλοι του Ποδηλάτου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
admin
Site Admin


Συμμετάσχουν: 21 Ιούλ 05
Δημοσιεύσεις: 743

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 16, 2009 9:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Χώροι στάθμευσης για δίκυκλα και ποδηλατοστάσια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χώροι στάθμευσης για δίκυκλα και ποδηλατοστάσια από τον Δήμο Τρικκαίων

Χώροι στάθμευσης δικύκλων θα δημιουργηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης και ειδικότερα στην αρχή και το τέλος των πεζόδρομων βάσει εισήγησης που θέτει προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού.
Σύμφωνα με το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού το γεγονός ότι η άναρχη στάθμευση δικύκλων κ.λπ., ειδικότερα στις αρχές του κεντρικού πεζόδρομου (Ασκληπιού), αλλά και των παράπλευρων (Βύρωνος, Ιουλιέτας Αδάμ, Καρανάσιου) καθώς επίσης και στην αρχή της οδού Κονδύλη, αποτελεί καθημερινό κι έντονο φαινόμενο, επιτάσσει τη δημιουργία περισσότερων και ειδικά διαμορφωμένων χώρων στάθμευσης.
Με λίγα έξοδα και με μία καλή χωροθέτηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης δικύκλων θα αποτελέσει παρελθόν. Άλλωστε και οι ίδιοι οι δικυκλιστές επιθυμούν να δημιουργηθεί χώρος όπου θα μπορούν να αφήνουν τις μηχανές τους με ασφάλεια.
Αντιστοίχως προτείνεται η εγκατάσταση ποδηλατοστασίων με στόχο να διευκολυνθούν οι ποδηλάτες οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό αριθμό στην πόλη των Τρικάλων.

Τι προτείνεται

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η δημιουργία θέσεων ποδηλάτων με ποδηλατοστάσια (Parking Bike) στις άκρες κι επί των πεζοδρόμων, με στόχο να αποτρέπεται η άναρχη στάθμευση.

Τα ποδηλατοστάσια θα τοποθετηθούν ως εξής:

1 Τοποθέτηση δύο ποδηλατοστασίων, δηλαδή 24 θέσεις ποδηλάτων, όπισθεν της «Κρήνης της Βιέννης» στην αρχή της Ασκληπιού. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπονται και oi μικροπωλητές («μαλλί της γριάς», ρόκες κ.λπ.).

2 Τοποθέτηση δυο ποδηλατοστασίων, δηλαδή 24 θέσεις ποδηλάτων, στην αρχή κι αριστερά επί του πεζοδρόμου Ασκληπιού, όπου τα σταντ «Σινέ Τηλέμαχος», τα οποία ή πρέπει να αποσυρθούν (βεβαίωση εσόδων) ή να στηθούν στο πίσω μέρος των ποδηλατοστασίων.

3 Τοποθέτηση δύο ποδηλατοστασίων, δηλαδή 24 θέσεις ποδηλάτων, στην αρχή του πεζόδρομου Απόλλωνος, παραπλεύρως της παιδικής χαράς καταστήματος Goodys.

4 Τοποθέτηση διαχωριστικών «Π», για τη στάθμευση μοτοποδηλάτων μοτοσικλετών (Ρ moto), απέναντι του ήδη υπάρχοντος στην Κεντρική Γέφυρα, από Ασκληπιού, μέχρι Βασιλέως Γεωργίου (Αχίλλειον).

5 Τοποθέτηση δυο ποδηλατοστασίων, δηλαδή 24 θέσεις ποδηλάτων, μετά το παρτέρι του μνημείου απελευθέρωσης της πόλης, πριν το τέλος κι αριστερά του πεζόδρομου Ασκληπιού, με στόχο παράλληλα να αποτρέπονται τα μοτοποδήλατα και τα πολυτελή IX των θαμώνων των απέναντι «Καφέ».

6 Συμπλήρωση διαχωριστικών «Π», για τη στάθμευση μοτοποδηλάτων μοτοσικλετών, πριν το τέλος της εισόδου του πολιτιστικού οργανισμού (δύο θέσεις Ι.Χ.Ε.), δηλαδή καθ' όλο το μήκος της πινακοθήκης.

7 Τοποθέτηση τριών ποδηλατοστασίων, δηλαδή 36 θέσεις ποδηλάτων, πριν το τέλος του πεζόδρομου Βύρωνος και ειδικότερα έμπροσθεν μαντρότοιχου του αυλόγυρου, διατηρητέου «Μακρή».

8 Τοποθέτηση διαχωριστικών «Π», για τη στάθμευση μοτοποδηλάτων μοτοσικλετών (Ρ moto), πριν το τέλος της οδού Βύρωνος, στην πλευρά διατηρητέου «Μακρή».

9 Τοποθέτηση δύο (2) ποδηλατοστασίων, δηλαδή 24 θέσεις ποδηλάτων, πριν το τέλος του πεζόδρομου Απόλλωνος και ειδικότερα έμπροσθεν της εισόδου των πρώην γραφείων διοίκησης υπεραστικού ΚΤΕΛ.

10 Τοποθέτηση διαχωριστικών «Π», για τη στάθμευση μοτοποδηλάτων μοτοσικλετών (Ρ moto), πριν το τέλος της οδού Γαριβάλδη, απέναντι Φαρμακείου Σχοινά.

11 Τη μεταφορά του χώρου στάθμευσης μοτοποδηλάτων μοτοσικλετών από την οδό ήπιας κυκλοφορίας Ιουλιέτας Αδάμ, διότι ο εκεί χώρος στάσης οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων της εκεί περιοχής, είναι περιορισμένος (3 θέσεις) στην αρχή του πεζοδρόμου Βύρωνος, απέναντι Ξενοδοχείου Παλλάδιον.

12 Τοποθέτηση τριών ποδηλατοστασίων, δηλαδή 36 θέσεις ποδηλάτων, στη γωνία των πεζοδρόμων Ιουλιέτας Αδάμ & Βύρωνος, όπου το τριγωνικό πέτρινο παρτέρι.

13.Τοποθέτηση δύο ποδηλατοστασίων, δηλαδή 24 θέσεις ποδηλάτων στη γωνία του πεζοδρόμου Καρανάσιου και της Ιουλιέτας Αδάμ.

14 Τοποθέτηση τριών ποδηλατοστασίων, δηλαδή 36 θέσεις ποδηλάτων, στην αρχή του ποδηλατοδρόμου οδού Κονδύλη, έμπροσθεν του 2ου Α.Τ.Μ. της Εθνικής Τράπεζας.

15 Τοποθέτηση διαχωριστικών «Π», για τη στάθμευση μοτοποδηλάτων - μοτοσικλετών, στην πρώην είσοδο οχημάτων, στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη, μεταξύ του Δημοτικού καταστήματος (Φαρμακείο Σιμορέλη) και των καταστημάτων Μπλουγούρα.

Εναλλακτική λύση

Τα δίκυκλα αποτελούν εναλλακτική λύση και απάντηση στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού που γίνεται όλο και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια στην πόλη των Τρικάλων.

Αυτή είναι κοινή διαπίστωση την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, εν τούτοις, παρά τις αποφάσεις που έχουν κατά καιρούς ληφθεί από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, μέχρι στιγμή( δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την εξυπηρέτηση των δικυκλιστών και την εξασφάλιση ενός χώρου στάθμευσης.

Έτσι η εικόνα του δικυκλιστή που «καβαλάει» το πεζοδρόμιο και σταθμεύει σε οποιονδήποτε χώρο είναι από τις πλέον συνήθεις.

Της Βιβής Μαργαρίτη Εφ. "Πρωινός Λόγος"
15/07/2009
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.agapo.gr Αρχική σελίδα -> Φίλοι του Ποδηλάτου Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias
AllSat 20  - hedonism - 2006