Home » Βιβλιοθήκη » ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

ΝΟΥΒΕΛΑ

Πρωταγωνιστές, πρόσωπα, ονόματα, γεγονότα, κράτη, ομοσπονδίες κρατών, οργανισμοί, κόμματα και δημόσιες υπηρεσίες είναι προϊόντα μυθοπλασίας και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική

Με τον Ρικ και τον Νικ γνωριστήκαμε από τα μαθητικά μας χρόνια, πηγαίνοντας και οι τρεις μας στη  Γ΄Λυκείου. Τις μέρες των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων και της πρώτης κατάληψης του Πολυκλαδικού Λυκείου, την περίοδο της δεκαετίας του ΄90. 

Αφορμή το σχέδιο νόμου που κατέθεσε τότε η κυβέρνηση και προέβλεπε επέκταση του πειθαρχικού ελέγχου στην εξωσχολική ζωή μας, κατάργηση των σχολικών εκδρομών, υποχρεωτικό εκκλησιασμό, καθημερινή προσευχή, θέσπιση γραπτών εισαγωγικών εξετάσεων από το γυμνάσιο στο λύκειο, χωρίς τη δυνατότητα επανεξέτασης και πολλά άλλα μέτρα που τα θεωρούσαμε ένα αναχρονιστικό κι αντιδραστικό ζουρλομανδύα που προσπαθούσε να μας φορέσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Εκείνες τις μέρες με το Ρικ και τον Νικ στήσαμε μια χειρόγραφη εβδομαδιαία μαθητική εφημερίδα, τη «ΣΠΙΘΑ», αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του «Κολάρου» του υπουργείου παιδείας, όπως χαρακτηριστικά το είχαμε ονομάσει, καλύπτοντας δημοσιογραφικά όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις μας κι άλλα θέματα σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας, έχοντας την υποστήριξη γονέων και καθηγητών μας.

Όταν φθάσαμε στο 14ο  εβδομαδιαίο φύλλο, το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων δέχθηκε την πρώτη βίαιη δολοφονική επίθεση από «αγανακτισμένους», όπως αυτοαποκαλούνταν, κομματικές ομάδες που ήταν ενάντια στις καταλήψεις των σχολείων με πρώτο νεκρό καθηγητή που συμπαραστέκονταν στον αγώνα μας, άλλου Πολυκλαδικού Λυκείου πολλά χιλιόμετρα μακριά από το δικό μας.

Από εκείνη την πρώτη ερασιτεχνική μας ενασχόληση με τη δημοσιογραφία, το κύμα κατασυκοφάντησης των μαθητικών κινητοποιήσεων που ξέσπασε εναντίον μας από τα ΜΜΕ, η βίαιη αντιμετώπιση των αιτημάτων μας και η έλλειψη κάθε διαλόγου, ήταν η αφορμή του επαγγελματικού  προσανατολισμού μας στη μετέπειτα ζωή μας.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς επιλέξαμε και οι τρεις μια μεγάλη σχολή δημοσιογραφίας με εξέχοντες δασκάλους. Εκεί μάθαμε τους βασικούς κανόνες της αντικειμενικής ενημέρωσης και τις αρχές και της αξίες του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να υπερασπιζόμαστε πάντοτε τα συνταγματικά κι ατομικά δικαιώματα των πολιτών, όταν εκείνα παραβιάζονται από κάθε μορφή εξουσίας και ν΄ αγωνιζόμαστε για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, όταν αυτό δεν αντίκειται στα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του πολίτη, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που το αγαθό του δημόσιου συμφέροντος είναι υπέρτερο του ατομικού

Στο δεύτερο έτος φοίτησής μας, πιστεύοντας ότι θα μπορούσα με περισσότερα εφόδια ν΄ ακολουθήσω την πρώτη επιλογή μου, εγκατέλειψα τη δημοσιογραφική σχολή και εισάχθηκα στη Νομική σχολή μιας μεγάλης επαρχιακής πόλης, ακολουθώντας μια επιστήμη που στο περιεχόμενο των σπουδών της ενείχε την προστασία των λαών και του ανθρώπου κι ήταν κοντά στα εφηβικά ενδιαφέροντα των κοινωνικών επιστημών που είχαμε από την αρχή και οι τρεις μας επιλέξει.

Ο Ρικ και ο Νικ μετά από τρία  χρόνια αποφοίτησαν γεμάτοι όνειρα, αρχίζοντας τη δημοσιογραφική καριέρα τους, έχοντας δώσει υπόσχεση μεταξύ τους ό,τι όποια δημοσιογραφική ενασχόληση έντυπη, ραδιοφωνική και τηλεοπτική κι όποια εκπομπή κι αν έκαναν θα εξυπηρετούσε πάντα τις αρχές και τις αξίες της αντικειμενικής ενημέρωσης, εργαζόμενοι για πρώτη φορά σ΄ένα μικρό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό, χρήζοντας με, χωρίς να έχω πάρει ακόμη το πτυχίο νομικό τους σύμβολο, τη χρονιά που πρωτοπήγα για την πρακτική μου άσκηση σ΄ένα δικηγορικό γραφείο ενός διακεκριμένου πολιτικού παράγοντα της χώρας.

Μέσα σε τρία χρόνια οι δυο φίλοι μου άλλαξαν 4 διαφορετικούς σταθμούς, μένοντας σταθεροί ακόμη στις αρχές τους, αλλά, διαπίστωσαν πολύ γρήγορα ότι πολλά έντυπα, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά ΜΜΕ τα κατείχαν άνθρωποι και παράγοντες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, μην έχοντας καμιά δημοσιογραφική γνώση και επάρκεια. Παρά μόνο, μεγάλη επιχειρηματική και οικονομική επιφάνεια, διαπλεκόμενοι με την εκάστοτε εξουσία, λέγοντάς μου και οι δύο, όταν συναντηθήκαμε για να γιορτάσουμε την απόκτηση της επαγγελματικής μου άδειας, ως ασκούμενος πια δικηγόρος ότι θα παραμείνω ο νομικός τους σύμβουλος, ανανεώνοντας την υπόσχεση τους.

Παρά τη διαφαινόμενη απογοήτευση που είχα εισπράξει σ΄εκείνη τη συνάντησή μας πίστευαν ακόμη, εκείνα τα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής ενασχόλησής τους ότι με την επιμονή τους στις αρχές της έντιμης δημοσιογραφίας και του κώδικα δεοντολογίας της παγκόσμιας ένωσης  συντακτών και τη δική μου συμβολή, θα επηρέαζαν το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τοπίο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού

Αλλά, ύστερα από 10 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης και μεγάλων κοινωνικοπολιτικών ανατροπών έγινε ακριβώς το αντίθετο. Άλλαξαν εκείνοι, επηρεασμένοι απ΄ τις επιλογές ενός εκπαιδευμένου κοινού για χρόνια να βλέπει τηλεοπτικά σκουπίδια και ν΄ ακούει σαχλά κουτσομπολιά από τα ραδιόφωνα, μπαίνοντας μπροστά στο δίλλημα κάθε φορά αν θα έπρεπε να προβούν σε μικρούς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις ή να μείνουν πιστοί στις δημοσιογραφικές αρχές τους, χωρίς να το καταλάβουν έγκαιρα, οι δρόμοι τους χώρισαν.

Ο Νικ επιδόθηκε σε μια νέα δημοσιογραφική συνταγή, που όπως πίστευε εκείνος, μέσα από την κόντρα δυο αντιμαχόμενων πολιτικών αντιπάλων κι άλλων συνδικαλιστικών παραγόντων θ΄ αποκάλυπτε την αλήθεια των πολιτικών, κοινωνικών κι εργασιακών προβλημάτων, οργανώνοντας τηλεοπτικές μονομαχίες που πολλές φορές είχαν και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Ο Ρικ ακολούθησε την ερευνητική δημοσιογραφία, επιλέγοντας τη συνταγή του τεκμηριωμένου κι αντικειμενικού ρεπορτάζ, έχοντας στο δημοσιογραφικό ενεργητικό του, μετά από πέντε χρόνια από τη μέρα χωρισμού τους, 3 μεγάλες αποκαλύψεις σκανδάλων τριών μεγάλων πολιτικών αξιωματούχων, αποκαλύπτοντας τρία σκάνδαλα κατάχρησης δημόσιου χρήματος και χρηματισμού και συνάμα σχολιαστής της επικαιρότητας ενός μικρού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού: «Όλα στη Φόρα».

Ο Νικ έγινε ένας επιτυχημένος τηλεοπτικός αστέρας της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας χάρη στον περίτεχνο τρόπο που διοργάνωνε και διοχέτευε στο τηλεοπτικό κοινό τις μονομαχίες του με πολιτικούς παράγοντες κι επίλεκτους του λαίφ στάιλ μονομάχους.

Οι μονομαχίες της πρωινής εκπομπής του, «Μάχου μέχρι να χυθεί αίμα», έγινε η δημοφιλέστερη πρωινή εκπομπή όλων των τηλεοπτικών σταθμών με πολύ μεγάλη τηλεθέαση, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη δημοσιογραφική και τη μεταξύ τους απόσταση κι αντιπαράθεση που άρχισε απρόβλεπτα τον καιρό των μεγάλων δημοσιογραφικών επιτυχιών τους, αρχίζοντας τη δημοσιογραφική κόντρα τους πρώτος ο Ρικ, στρεφόμενος εναντίον του, σχολίασε την εκπομπή του πρώην φίλου του, λέγοντας ότι οι τηλεμαχίες του έγιναν δημοφιλείς γιατί περιείχαν υλικά «παραπληροφόρησης, αποβλάκωσης κι αποχαύνωσης του κοινού».

«Μπορούμε να του αναγνωρίσουμε ότι η τηλεοπτική επιτυχία του παρουσιαστή σόουμαν της εκπομπής, «Μάχου μέχρι να χυθεί αίμα», οφείλεται στον χειρισμό της τηλεοπτικής λάσπης και στον επιδέξιο τρόπο που σπρώχνει τους τηλεοπτικούς αντιπάλους στον βούρκο της παραπληροφόρησης, αποβλάκωσης κι αποχαύνωσης κι εκείνος σιωπηλός για αρκετή ώρα μαζί με το φιλοθεάμον κοινό παρακολουθούν το λασπο-μαλλιοτράβηγμα των άπλυτών τους σ΄ ένα ντους που πολλές φορές έχει άφθονα κωμικοτραγικά στοιχεία. Η τηλεοπτική λάσπη που χρησιμοποιεί ο εν λόγω παρουσιαστής βρίθει σε μεγάλη επάρκεια σ΄όλα τα κομματικά χωράφια, χρόνια ακαλλιέργητα από οποιαδήποτε παρέμβαση δημοκρατικής σκαπάνης, έχοντας τη νομή και την αρχηγεία των κομμάτων οι ίδιοι ιδιοκτήτες, μεταβιβάζοντάς τη μετά τον θάνατό τους στα παιδιά τους».

Ακούγοντας το σχολιασμό του κατάλαβα ότι το δημοσιογραφικό χάσμα μεταξύ των δύο φίλων είχε μεγαλώσει πάρα πολύ και το ρήγμα μέρα με τη μέρα γινόταν ακόμη πιο μεγάλο. Τότε, τους διευκρίνισα ότι δεν πρόκειται να τεθώ ποτέ στην υπηρεσία του ενός εναντίον του άλλου, σε περίπτωση που η δημοσιογραφική κόντρα τους θα τους οδηγούσε σε δικαστική αίθουσα ή στην Αρχή του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για να λύσουν τις διαφορές του.

Η επιτυχία της δημοφιλέστερης εκπομπής, «Μάχου  μέχρι να χυθεί αίμα», έφερε και την πρώτη ακριβοπληρωμένη μεταγραφή του Νικ σ΄ένα μεγάλο τηλεοπτικό κολοσσό, την ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ. Με 25 αντίστοιχους τηλεοπτικούς  σταθμούς στις ισάριθμες χώρες της ΕΚΕΝ, της Ένωσης Κρατών Ενιαίου Νομισματόχαρτου που ανήκε και η χώρα μας, ανεμίζοντας η μπλε σημαία της μπροστά από το πανύψηλο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού με τα 25 αστεράκια στο κέντρο ενός μεγάλου κόκκινου δέλτα.

Ο Ρικ δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την ακριβοπληρωμένη μεταγραφή του πρώην φίλου του, σχολιάζοντας: «Πρόκειται για το υπουργείο προπαγάνδας του Υπουργείου Ψηφιακών Μέσων Επικοινωνίας της ΕΚΕΝ. Είναι πλέον γνωστό ότι ΥΨΜΕ εκπονεί κι εγκρίνει όλα τα θεάματα ψυχαγωγίας, ενημερωτικές εκπομπές και ειδησεογραφικά δελτία της παραπληροφόρησης, της αποβλάκωσης, της αποχαύνωσης και της καταναλωτικής αυθυποβολής και ύπνωσής του καταναλωτικού κοινού, με τη συνδρομή πολλών διαφημιστικών χορηγών καταναλωτικής υστερίας της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ». Η αντιπαράθεση τους ξέφυγε πια απ΄ τα επιτρεπτά δημοσιογραφικά πλαίσια κι έπαιρνε σιγά σιγά προσωπικό χαρακτήρα σαν να ήθελε ο καθένας να κατηγορήσει τον εαυτόν του για τα χαμένα όνειρά του και τις χαμένες εφηβικές προσδοκίες που τρέφαμε τότε 17 χρονών για την πραγμάτωση ενός κόσμου ίσων ευκαιριών για όλους, για την παγκόσμια ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, αναγκασμένοι να υπηρετούν τώρα κάτι που ούτε κι εκείνοι κατά βάθος το ήθελαν.

Από τότε απομακρύνθηκα κι από τους δύο, μην αντέχοντας να ακούω τις κατηγόριες του ενός εναντίον του άλλου, όταν συναντιόμασταν κατ΄ιδίαν πού και πού, παρακολουθώντας τη δημοσιογραφική αντιπαράθεσή τους, φτάνοντας στα αυτιά μου το «καρφί» του Νικ σε συνάδελφό μου ότι, από επαναστάτης και Τσε Γκεβάρα έγινα τώρα μεγαλοδικηγόρος και υπερασπίζομαι κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ο Νικ μπήκε κι εκείνος στο χορό της αντιπαράθεσης, κρατώντας μια στάση σιωπής τον πρώτο καιρό απέναντι στον πρώην φίλο του, λέγοντας σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις μας: «Όπως πάντοτε ο ανεξέλεγκτος θυμός του αναζητά κάποιον να ξεσπάσει, μέχρι να βρει εκείνο που θέλει. Δε θα του περάσει όμως αμαχητί».  

«Είναι φανερό ότι ο σχολιαστής της περιθωριακής κιτρινόμαυρης οθόνης και του μικροφώνου, ο «Όλα στον Καιάδα» έπρεπε να λέγεται, γιατί αυτό κάνει ο εν λόγω σχολιαστής, κατεχόμενος από εφηβική εμμονή. Βλέπει παντού εχθρούς ακόμη και στο ύπνο του. Αδυνατεί να δεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων μετά την κατάρρευση του πατερούλη κράτος, όπου οι αποφάσεις της ηγεσίας της δεν αμφισβητούνταν ποτέ, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς προπαγάνδας με μια συχνότητα που μπορούσε να πείσει και τον ποιο καλοπροαίρετο πολίτη προς όφελος μιας κομματικής νομενκλατούρας που ήλεγχε τα πάντα».

Αυτό ακριβώς επιδίωκε κι ο Ρικ, ρίχνοντας συνεχώς τις «φόλες» του. Να «τσιμπήσει» ο πρώην κολλητός του για να εξαπολύσει ύστερα τον φιλιππικό του. Μόλις ο Νικ επιχείρησε να εκθειάσει τα δημοκρατικά ιδεώδη της ΕΚΕΝ, σχολίασε:

«Είναι γνωστό σ΄ όλους ότι η ΕΚΕΝ συστάθηκε με πυραμιδωτό σχήμα, πριν από 40 χρόνια. Το ξεχνάει αυτό ο Σόουμαν των μονομαχιών. Ο ίδιος την αποκαλούσε «Ένωση Λεόντων και Συνδικάτο του Πολέμου». Μια ένωση κρατών που στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται μια Άγνωστη Αρχή που τη γνωρίζουν μόνο οι 3 μεγάλες ηγέτιδες χώρες της Κορυφής της πυραμίδας κι ακολουθούν οι επόμενες σειρές 4,5,6, των άλλων κρατών και οι λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομικά, τεχνολογικά και βιομηχανικά και συνάμα η πολυπληθέστερη ομάδα σε κατοίκους, βρίσκονται οι 7 χώρες της βάσης της πυραμίδας, ανάμεσά τους και η χώρα μας, αποτελώντας τους παρίες της χαρτονομισματικής ένωσης».

Οι κεραυνοί του Ρικ δεν έμειναν και πάλι χωρίς απάντηση από τον πρώην φίλο του και μέσα από την πρωινή του εκπομπή τον κατακεραύνωσε κι εκείνος για τις «δογματικές» και «καθυστερημένες» απόψεις του, όπως τις αποκαλούσε: «Ο Όλα στον Καιάδα» ξανακτύπησε πάλι το κεφάλι του στον τοίχο, μήπως και κατεβάσει τίποτα η άδεια κούτρα του. Μας κάνει τώρα μαθήματα οικονομίας. Ποιος ομιλεί; Ο διδάξας της καταρρέουσας αυτοκρατορίας του αλάνθαστου πατερούλη που καλλιεργούσε μονοπωλιακά μια εξιδανικευμένη εικόνα της συλλογικής εργασίας, ως τη μοναδική αξία ανώτερη από καθετί ικανή να δημιουργήσει μια ευημερεύουσα αταξική κοινωνία και γίναμε μάρτυρες μιας χρεοκοπίας και μιας κοινωνίας καθυστερημένη σε πολλά επίπεδα, εκμεταλλευόμενη λαούς και κράτη, θέτοντάς τα με τη βία υπό τη σκέπη του υποσχόμενου παραδείσου της, καταλήγοντάς πριν λίγο καιρό στην κόλασή της».

Η συχνή τηλεοπτική και ραδιοφωνική αντιπαράθεση αποτελούσε μια ακόμη τηλεοπτική μονομαχία για τον Νικ, αυξάνοντας την ακροαματικότητα και την τηλεθέαση των περιφερειακών σταθμών της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ ακόμη περισσότερο. Γι αυτό το λόγο τσιμπούσε τις φόλες του, τις γεμάτες δημοσιογραφικό δηλητήριο που του πετούσε ο Ρικ, υπερασπιζόμενοι και οι δυο τη δημοσιογραφική επιλογή και συνταγή τους.

«Ο μαιτρ της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ αν θεωρεί ότι το τηλεκοντρόλ στα χέρια των τηλεθεατών του εξασφαλίζει μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης, αυτό δεν αναιρεί τη σκληρή πραγματικότητα. Θα θυμίσουμε στον σόουμαν προπονητή των μονομάχων ότι την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής της ΕΚΕΝ την έχει, από την αρχή της σύστασής της, μια συγκεντρωτική ομάδα εξουσίας. Η γνωστή Τριάδα Κορυφής που εκπονεί η Άγνωστη Αρχή, έχοντας ένα χαρτονομισματικό σύστημα το οποίο δε βασίζεται πια στον κανόνα του χρυσού που ίσχυε προπολεμικά σ΄ όλο τον κόσμο. Αυτή η αρχή έλεγε ότι κάθε χαρτονόμισμα από χαρτί αντιστοιχεί πάντα με μια ισοδύναμη ποσότητα χρυσού και άμα ο κάτοχος του όποιου ποσού το καταθέσει σε τράπεζα παίρνει αμέσως την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού. Διαφορετικά αν δεν υπήρχε ο αντίστοιχος χρυσός ο κάτοχος θα έχανε τα λεφτά του. Η ίδια αρχή και στην περίπτωση που η κυκλοφορία του χαρτονομίσματος υπερέβαινε την αντίστοιχη ποσότητα του χρυσού η αύξηση της τιμής του εξασφάλιζε την ισοδύναμη αξία που είχε προκαταβάλει. Η Άγνωστη Αρχή  της ΕΚΕΝ εφεύρε μια καινούργια χαρτονομισματική συνταγή κι αντί του χρυσού γέμισε το θησαυροφυλάκιο της Κεντρική Χαρτοτράπεζάς της με πολλούς τόνους καλής ποιότητας χαρτιού από τα δάση του Αμαζονίου κι ολημερίς κι ολονυχτίς τυπώνει τρισεκατομμύρια κολλαριστά νομισματόχαρτα. Χωρίς να χρειάζεται να κάνει καμιά εξόρυξη χρυσού και υπερπόντια ταξίδια σε νέες αποικίες για χρυσοφόρα κοιτάσματα. Ανακάλυψε 500 χρόνια πριν μια εκτυπωτική μηχανή και χάρη στην τυπογραφική τέχνη τυπώνει τρισεκατομμύρια χαρτονομίσματα άνευ κανενός αντικρίσματος χρυσού ή άλλου ακριβού μετάλλου. Με το παλιό νομισματικό σύστημα θα χρειαζόταν πολλά χρόνια, κόποι, σκάψιμο στα ορυχεία, πολέμους με ιθαγενείς και υπερπόντια ταξίδια για να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό. Ενώ τώρα σε μία μόνο μέρα εκτυπώνει 1 τρισεκατομμύριο νομισματόχαρτα, συσσωρεύοντας τόνους τρισεκατομμύριων νομισματόχαρτων στο θησαυροφυλάκιο της».

«Και καθηγητής της οικονομίας μας προέκυψε ο πλασιέ της περιθωριακής κιτρινόμαυρης οθόνης «Όλα στον Καιάδα». Ο διδάξας την εκτύπωση των νομισματόχαρτων του περιβόητου ΡΟΥΒ του πατέρα αφέντη, που η μόνη αξία του ήταν εντός των κρατιδίων που προσχώρησαν με τη βία, σύροντάς τα στην καταστροφή, μετά το τοίχος της ντροπής, κλείνοντάς τους σ΄ένα άσυλο ψυχών, αναμένοντας τον παράδεισο μετά την τέταρτη χιλιετία μ.Χ. Με θησαυροφυλάκια άδεια από κάθε αντίκρισμα με μόνο εγγυητή του ΡΟΥΒ τον αλάνθαστο πατερούλη του μονοκομματικού κράτους».

Ο  Ρικ σήκωσε πάλι το γάντι της πρόκλησης του Νικ, σχολιάζοντας: «Την υποσχετική για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας της ΕΚΕΝ να θυμίσουμε στον σόουμαν και κλόουν του τσίρκου των μονομαχιών, υπογράφτηκε μεταξύ των 3 μελών-κρατών της Κορυφής, μ΄ένα συνυποσχετικό ότι η Άγνωστη Αρχή και οι τρεις μεγάλες δυνάμεις της Κορυφής θα ήταν οι εγγυήτριες χώρες του ΒΟΥΡ,  μαζί με 9 κράτη που επιλέχθηκαν αριστίνδην, δεσμεύοντας τα αποθεματικά τους σε χρυσό κι άλλες εμπράγματες αξίες, για την ενίσχυση κι εγγύηση του ΒΟΥΡ του νέου νομισματόχαρτου, έναντι των άλλων νομισματόχαρτων της παγκόσμιας αγοράς. Σύμφωνα με το συνυποσχετικό η υπεραξία κι ο πλούτος της εργασίας όλων των πολιτών του ΕΚΕΝ, το 70% των κερδών πηγαίνει στην Άγνωστη Αρχή και στα 3 κράτη Κορυφής και μόνο το 30% στ΄ άλλα 22 κράτη-μέλη. Αλλά τις ζημιές της ΕΚΕΝ, το 100% τις πληρώνει το 30% των 7 χωρών της Βάσης. Βάσει μιας οικονομικής αρχής που οι 3 μεγάλες οικονομικές δυνάμεις την είχαν ανακαλύψει 300 χρόνια πριν».

Η δημοσιογραφική κόντρα των δυο πρώην φίλων είχε πια ξεφύγει από κάθε όριο, ξεπερνώντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικού διαλόγου. Σαν να ήθελαν να ξορκίσουν τις δημοσιογραφικές επιλογές τους, πιστεύοντας κατά βάθος ότι η μεγάλη τηλεθέαση που απολάμβαναν και η δυο ήταν το αποτέλεσμα των εκχωρήσεων, των συμβιβασμών κι ενός τηλεοπτικού κοινού εκπαιδευμένου και χειραγωγούμενου να ζητάει καθημερινά αίμα, διψασμένου για ανθρωποθυσίες, σφυρηλατώντας η κυρίαρχη οικονομοπολιτική ελίτ την κυριαρχίας της με το πιο σίγουρο κι αποτελεσματικό όπλο. Η τηλεοπτική και η ραδιοφωνική κόντρα τους είχε γίνει καθημερινή τροφή χιλιάδων τηλεθεατών, ακονίζοντας καθημερινά τα μαχαίρια τους, πρωταγωνιστές στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική αρένα μέχρι τελικής πτώσεως.

«Ο εκγυμναστής και σόουμαν του τηλεοπτικού τσίρκου εκθειάζει το οικονομικό θαύμα της ΕΚΕΝ. Μα είναι γνωστό το έργο του διευθυντή της Κεντρικής Χαρτοτράπεζας του Οίκου Φέρτα Μπέλα Τσέπα. Κάθε πρωί στέλνει από το τριγωνικό πανύψηλο μέγαρό του με αεροπλάνα, φορτηγά, τραίνα και βαπόρια, ζυγίζοντας τα με το κιλό τα νομισματόχαρτα, με τις ποσότητες που έχουν παραγγείλει την προηγούμενη μέρα τα υποκαταστήματα των χαρτοτραπεζών των 25 κρατιδίων, για να τα διαθέσουν στην αγορά με επιτόκιο 1%. Για να καλύπτονται, λέει ο σόουμαν, τα έξοδα των εκτυπωτικών μηχανών και των εργαζομένων τυπογράφων, κι εμείς λέμε για να κλίνει τα μάτια των πολιτών και το δεξιό μάτι στους χαρτοτραπεζίτες της. Με τη σειρά τους οι περιφερειακές χαρτοτράπεζες των 25 κρατιδίων, πουλούν τα νομισματόχαρτα στην αγορά χρήματος σε επιχειρήσεις και πολίτες, εισπράττοντας χαρτοεπιταγές, χαρτογραμμάτια, κι άλλους χρηματιστηριακούς τίτλους κι ακίνητες αξίες με ποσοστό κέρδος πάνω από 20%, αποκτώντας τεράστια κέρδη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα και λίγα χρόνια. Η μεγάλη κερδοφορία των νομισματόχαρτων, καλής ποιότητας από τα βάθη του Αμαζονίου, προσέλκυσε πλήθος οικονομικών επενδυτών, έχοντας από τότε κάθε δρόμος τη δική του χαρτοτράπεζα, όπως παλιότερα κάθε δρόμος και στροφή το δικό του βιντιάδικο. «Το Ένατο θαύμα της ΕΚΕΝ είναι πια όνειρο εκατομμύριων πολιτών», διατυμπανίζουν κάθε μέρα οι ειδικοί θαυματοποιοί περί των οικονομικών από τις οθόνες της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, παραφράζοντάς το μπορούμε να το διαφημίσομε κι εμείς: «Πάρε τζάμπα νομισματόχαρτα, μπορείς κι εσύ να γίνεις πλούσιος μόνο σε λίγες ώρες, μ΄ ένα μάτσο πιστωτικές κάρτες στα χέρια σου. Πάρε και εσύ μπάρμπα. Πέντε κάρτες ένα τάλαρο». Ύστερα από 30 χρόνια κυκλοφορίας του ΒΟΥΡ τι βλέπουμε σήμερα; Κάθε κρατίδιο της ΕΚΕΝ απέκτησε τη δική της τραπεζοεπιχειρηματική και πολιτική ελίτ κι ο σόουμαν του τηλεοπτικού τσίρκου αναδείχθηκε ο αφανής σύμβουλος της κυβέρνησης. Εκείνος καθορίζει όλες τις επιμέρους εξελίξεις και τους επί μέρους οικονομικούς σχεδιασμούς της επιχειρηματικότητας και των αναγκών της αγοράς, καταργώντας κάθε πιστωτικό και δημοσιονομικό περιορισμό και περιοριστική διάταξη του επιτρεπόμενου ύψους των επιτοκίων που τυχόν θα δυσκόλευε τη ροή των νομισματόχαρτων και τα κέρδη των τραπεζών και των αξιωματούχων επαγγελματιών της πολιτικής».

Ο Νικ πριν μπει και πάλι στην αρένα φόρεσε την πανοπλία του και μόλις οι σάλπιγγες ήχησαν, αναγγέλλοντας τη θριαμβευτική είσοδό του, τράβηξε το σπαθί από το θηκάρι κι όρμησε πάνω στον αντίπαλό του:

«Αδυνατούμε πια να παρακολουθήσουμε τον κατήφορο του λιβελλογράφου, «Όλα στον Καιάδα». Επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα μιας χρεοκοπημένης παράταξης, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Η αντικυβερνητική ρητορεία του περιθωριακού σχολιαστή και εξερευνητή της κρυφής κάμερας που δε διστάζει ούτε τα σεξουαλικά δεδομένα των θυμάτων του να αποκρύψει εξαιτίας της ακόρεστης δημοσιογραφικής δίψας που έχει, εξιδανικεύοντας την εικόνα των χρεοκοπημένων καθεστώτων που καταδυνάστευαν τους λαούς και τα ¾ του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η μόνη δυνατή οικονομική λύση είναι η προοδευτική, με μέτρο και σύνεση οικονομική πορεία της χώρας εντός της ΕΚΕΝ. Εκμεταλλεύεται την ανέχεια λίγων απελπισμένων συνανθρώπων μας και τη δυσαρέσκεια κάποιων να προσαρμοσθούν στις νέες τεχνολογικές συνθήκες της εποχής, σπέρνοντας μίσος σε όσους αριστεύουν κι εργάζονται για την ανάπτυξη αυτής τη χώρας, αντιπολιτευόμενος με παρωχημένες και απατηλές ιδέες που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, πουλώντας ελπίδα κι αυταπάτες».

Ο Ρικ οπισθοχώρησε για λίγες μέρες, για ν΄ αφήσει τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό αντίπαλό του να δρέψει τις ξεραμένες δάφνες του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την άλλη μέρα, εξαπολύοντας το κατηγορώ του, καταλαβαίνοντας ότι ο αντίπαλός του και πρώην φίλος του τον έσερνε στο γνωστό γήπεδό του. Μια τακτική που είχαν απορρίψει τον καιρό που αποτελούσαν το αχώριστο δίδυμο των σιαμαίων της τηλεοπτικής πιάτσας. Μετά ζώστηκε τα άρματα, ανέβηκε σ΄ένα πέτρινο βάθρο, ζύγισε το κοντάρι και αντεπιτέθηκε, ρίχνοντας το δηλητηριώδες δίκτυ του για να πιάσει τον αντίπαλό του.

«Δε θα ασχοληθούμε άλλο με τον μαιτρ της λάσπης, γιατί ο βούρκος που κυλίετε κάθε μέρα οι λάσπες έχουν κολλήσει πάνω του κι έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους και δεν βλέπει πια τίποτα. Απαντά στις αιτιάσεις μας, τοποθετώντας μας στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τους γνωστούς λόγους. Να μας ταυτίσει με αυτήν. Ο ίδιος είναι επικεφαλής κι ο εκτελεστικός παραγωγός  του προγράμματος της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, αρχίζοντας με τα αποβλακωτικά πρωϊνάδικα και στη συνέχεια τα μεσημεριανά χαλαρωτικά του, προσφέροντας στους νικητές μονομάχους πλούσια εδέσματα κι άλλες εξωτικές λιχουδιές και γλυκίσματα, έχοντας η κάθε μια από τις επτά τηλεοπτικές πύλες, το δικό της ζαχαροπλάστη και μάγειρα, προσφέροντας εικονικές γαστρονομικές αλχημείες κι άλλα χαλαρωτικά καταναλωτικά χάπια εξαρτημένης καταναλωτικής μανίας. Ύστερα εκτελεί το πρόγραμμα των μονομάχων των επικών ενδόξων ιστορικών και ερωτικών συμβάντων, όπου μέσα από συνεχόμενα καθημερινά επεισόδια παρελαύνει η ένδοξη επική ιστορία των ενδόξων προγόνων κι απογόνων, γεμίζοντας η τηλεοπτική αρένα από ένδοξες μάχες και διαμάχες, έρωτα, ζήλειας, φθόνου και διαπλοκής, παίζοντας η κάθε πύλη-κανάλι τη δική της επική σειρά και κάθε θεωρείο επιδοκιμάζει και χειροκροτεί τη δική του σαπουνόπερα, όπου τ΄ ανικανοποίητα κι απαγορευμένα πάθη δημιουργούν ανείπωτες συγκρούσεις. Το καταναλωτικό υπνωτικό πρόγραμμα των μονομαχιών συνεχίζεται με ιστορίες τρόμου, λοιμών, καταποντισμών, συντέλειας του κόσμου και μεγαλόσωμων τεράτων που σπέρνουν τον τρόμο στους καταναλο-τηλεθεατές, για ν΄ αναζητήσουν και πάλι την άλλη μέρα την καταναλωτική εκστατική ύπνωση των επτά αδελφών πυλών-καναλιών της καταναλωτικής αποβλάκωσης κι αποχαύνωσης. Την τελευταία ώρα μετά από ένα 15λεπτο καταιγιστικών διαφημίσεων στις 12 και 16 ακριβώς προβάλλει το γιορταστικό πρόγραμμα, παρελαύνοντας τραγουδιστές και τραγουδίστριες με ημίγυμνες χορεύτριες με φαντασμαγορικά φτερά και πούπουλα κι άλλα εξωτικά χτενίσματα δύο ημίγυμνων παρουσιαστριών και η πίστα γεμίζει από θαμώνες. Οι τηλεθεατές, έχοντας το δικαίωμα της ψήφου, της επιδοκιμασίας, του χειροκροτήματος και της τιμωρίας των πρωταγωνιστών, απολαμβάνουν την επιλογή τους με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και κάθε φορά που το πατούν για να ψηφίσουν τον νικητή χρεώνονται τα ανάλογα ΒΟΥΡ, για να περνούν οι επτά τηλεοπτικές αδελφές καλά και οι τηλεθεατές ακόμη χειρότερα. Τις μεταμεσονύχτιες ώρες ανοίγει την αυλαία η τελευταία μονομαχία με την ονομασία: «Βουρ και τα πήραμε όλα» ή κοινώς «μπαρμπουτιέρα»΄Ενα τυχερό παίγνιο μεταξύ πολλών μονομάχων μαντέματος εύκολων ερωτήσεων, όπου οι τηλεθεατές πέφτουν θύματα ενός παιχνιδιού απάτης, το οποίο σε κάθε κλήση αναμονής χρεώνονται με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο».

-Σήμερα φιλοξενούμε στον σταθμό μας δυο αιώνιους αντιπάλους που δίνουν καθημερινή μάχη για τα προβλήματα της χώρας. Σήμερα θα δώσουν μία διαφορετική μάχη…

Η αίθουσα της τηλεοπτικής εκπομπής «Μάχου μέχρι να χυθεί αίμα» τραντάχτηκε από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων στις εξέδρες μετά τη θριαμβευτική είσοδο του Νικ, ανακοινώνοντας τα ονόματα των δυο μονομάχων και ξαφνικά τα φώτα του κτιρίου της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ και οι οθόνες προβολής κι αναμετάδοσης έσβησαν μονομιάς. Το ίδιο ξαφνιασμένοι έμειναν και οι ηλεθεατές με τα τηλεκοντρόλ στα χέρια τους, απορημένοι μπροστά στις μαύρες οθόνες των τηλεοράσεων, προσπαθώντας να επαναφέρουν την εικόνα, χωρίς όμως επιτυχία.

Αργά το βράδυ όλη η χώρα  βυθίστηκε στο σκοτάδι και οι δρόμοι γέμισαν από ανθρώπους που βγήκαν ανήσυχοι, ρωτώντας ο ένας τον άλλον, περίεργοι να μάθουν τι συμβαίνει, δίνοντας και παίρνοντας διάφορες απαντήσεις. Άλλοι έλεγαν ότι έγινε επίθεση από εξωγήινους, άλλοι ότι άρχισε η συντέλεια του κόσμου. Άλλοι ότι λίγο πριν σβήσουν τα φώτα γράφτηκε στο ουρανό ο αριθμός 999, αναγγέλλοντας τον ερχομό του κερασφόρου σατανά. Άλλοι ότι ένα παράξενο διαστημόπλοιο κι άγνωστα αντικείμενα εμφανίστηκαν να πετούν στο ουρανό, κι όσο συνεχίζονταν η συσκότιση τόσο τα σενάρια γινόταν και πιο τρομακτικά, μιλώντας κατά παρέες για την αρχή του 3ου παγκόσμιου πολέμου και την εισβολή των εξωγήινων, αποκτώντας ώρα με την ώρα νέους οπαδούς κάθε καινούργιο κι ευφάνταστο σενάριο.

Μετά από 48 ώρες οι ειδικοί ρευματολόγοι αναλυτές της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ έλυσαν το μυστήριο της συσκότισης, ανακοινώνοντας στους έκπληκτους τηλεθεατές ότι τη σιγή όλων των ΜΜΕ και τη διακοπή του ρεύματος που βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι για 48 ώρες την προκάλεσε το μεγάλο ρήγμα των 7 αδύναμων χωρών της ΕΚΕΝ, λέγοντας πιο συγκεκριμένα: «Από χρόνια, αυτά τα 7 κράτη μέλη είχαν κάνει την τεμπελιά και τη σπατάλη δικαίωμα τους και ήταν ο αδύνατος κρίκος της ΕΚΕΝ». Ο ειδικότερος ρευματολόγος, αμέσως μετά πρόσθεσε: «Ξοδεύανε σπάταλα κι ασύστολα το ρεύμα με αποτέλεσμα να εξαντλήσουν κάθε ηλεκτρικό απόθεμα και να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ρήγμα κι έλλειμα ηλεκτρικού φορτίου στις ηλεκτροαποθήκες ρεύματος όλων των κρατών μελών της ΕΚΕΝ»

Ο μικρός συνδρομητικός τηλεοπτικός κι ο ραδιοφωνικός σταθμός «΄Ολα στη Φορά» την ίδια ώρα μετέδιδε μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ δυο κορυφαίων αξιωματούχων της Τριαδικής Κορυφής της ΕΚΕΝ κατά τη διάρκεια του δεύτερου εικοσιτετράωρου συσκότισης, λέγοντας τα εξής:

-Έξω ρέεε!

-Όχι έξω φον Ντάριε, είσαι πολύ σκληρός, αν βγουν αυτές οι χώρες έξω οι δίκες μας θα πρέπει να πάνε στο πυρ το εξώτερο. Προτείνω μια «τιμωρία συμμόρφωσης», του απάντησε ο συνομιλητής του, υψηλός αξιωματούχος της κυβέρνησης της 2ης μεγάλης δύναμης της Κορυφής της πυραμίδας της ΕΚΕΝ, κόμης Μον Πίπα.

-Και ποια θα είναι αυτή κόμη Μον ;

-θα τους δώσουμε ένα χαρτοδάνειο, οι μηχανές δουλεύουν ακόμη. Λεφτόδεντρα έχουμε στις αποθήκες πολλά ακόμη.

-Δε θα το δεχθούν!

-Θα το δεχθούν, ξέρεις πόσο ευκολόπιστοι είναι οι διευθυντές τους. Εσύ θα φωνάζεις «Έξω από την ΕΚΕΝ» και εγώ θα λέω: «λάθη όλοι κάνουμε, οι 7 χώρες είναι εργατικές , αλλά παρασύρθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη ξαφνική ευημερία». Ύστερα θα τους προτείνω ένα χαρτοδάνειο, για να σωθούν από την έξωση.

–Και θα δεχθούν;

-Θα τους επιμείνω. Έχω τον τρόπο, λέγοντάς τους: «Πάρτε το, είναι η μοναδική σας ευκαιρία να σωθείτε». Εσύ θα είσαι ο «κακός» και ο εγώ ο «καλός». Πάντα το κάναμε αυτό, 300 χρόνια τώρα κι έπιανε.

-Μα δεν έχουν ούτε σχισμένο ΒΟΥΡ στην τσέπη. Χρεοκόπησαν όλες οι χαρτοτράπεζές τους και τα δημόσια ταμεία.

-Θα τα γεμίσουμε.

-Πώς;

-Θα τους αδειάσουμε τα ταμεία συντάξεων και ότι επικουρικό ταμείο υπάρχει.

-Δεν φτάνουν Μον;

-Θα δουλεύουν για 40 χρόνια από σήμερα με ½ του μισθού που ίσχυε ως τώρα. Μπορούμε να το φτάσουμε και στα 200 Βουρ. Στα διπλανά κράτη της Μπεμπενίας και της Γαβγαρίας παίρνουν λιγότερα.

-Αυτά είναι αιρετικά κράτη δεν πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά Μον;

-Κι αυτά κρυφοαιρετικά είναι. Γι αυτό θεωρούν δικαίωμα τους την τεμπελιά, την ξάπλα και τη σπατάλη. Τρεις καρέκλες πιάνουν όταν κάθονται στα καφενεία.

-Τα παραλές Μον.

-Θα τους δώσουμε και χαρτοδάνειο με ΒΟΥΡ και θα τους υποχρεώσουμε να δουλεύουν 14 ώρες την ημέρα και τις γιορτές, Κυριακές και Πάσχα. Θα δουλεύουν και οι συνταξιούχοι, γέροι και παιδιά και οι πεθαμένοι αν είναι δυνατόν.

Μα πώς κόμη Μον; Δε γίνονται αυτά.

-Γίνονται. Όλα θα εγγραφούν στους όρους του δανείου. Χώρια ότι μπορούμε να τους υποθηκεύσουμε οποιοδήποτε καλό φιλέτο και δημόσια μονοπωλιακή  υπηρεσία.

-Δε γίνονται αυτά κόμη.

-Γίνονται, 200 χρόνια τα κάνουμε φον Ντάριε! Θα τους ζητήσουμε και μια προκαταβολή σε μετρητά, για να εγκριθεί το δάνειο. Αυτό θα το ζητήσεις εσύ, ο κακός κι ο σκληρός.

-Μα δεν έχουν Βουρ στην τσέπη.

-Θα τους πάρουμε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια ό,τι μας αρέσει κι άλλα υπάρχοντα που γίνονται αμέσως ζεστό χρήμα.

-Θα το δεχθούν;

-Τα πάντα θα δεχθούν. Την ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ γιατί τη φτιάξαμε;

-Δηλαδή, όποια ζημιά πάθαμε θα την πληρώσουν οι ευκολόπιστοι, όπως τους είπες.

 -Στο τέλος θα βγάλουμε και κέρδος από το οικονομικό κραχ. Όπως σε κάθε πόλεμο.

 -Ποιος κερδίζει στο τέλος;

-Κι αν πάρουν το δάνειο κι αδιαφορήσουν κόμη;

-Θα τους βάλουμε τους ΜΟΪΚΑΝΟΥΣ, αυτούς που παίρνουν και ξυρίζουν κεφάλια αν δεν πληρώνονται τα χρέη.

-Εταιρία Είσπραξης χρεών; Δε γίνονται αυτά Μον. Είμαστε πολιτισμένα κράτη.

-Μα αυτός είναι ο πολιτισμός μας 500 χρόνια τώρα. Πώς νομίζεις στήθηκε η Πυραμίδα; Από την εργασία τη δικής μας; Οι τελευταίοι της πυραμίδας δουλεύουν κι εμείς κρατάμε τις επιτελικές θέσεις, σχεδιάζουμε.

-Ο Οίκος Φερτα Μπελα Τσέπα ο κεντρικός τραπεζίτης συμφωνεί;

-Θα συμφωνήσει, έχουμε την πλειοψηφία.

-Ο λόρδος Πόρδο Πλεξ ;

– ΄Απ’ έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει.  Άστον να λέει…

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνομιλία των δυο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΚΕΝ οι οθόνες του τηλεοπτικού σταθμού «Όλα στη φόρα», έσβησαν.

Τα μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα των άλλων κρατών εκτός της ΕΚΕΝ, με έκτακτα ειδησεογραφικά δελτία ανέλυαν τις οικονομικές επιπτώσεις και τις συνέπειες που άφησε πίσω, το πρώτο μεταπολεμικό οικονομικό κραχ, όπως το ονόμαζαν, που έλαβε χώρα με επίκεντρο τα υπόγεια του κτηρίου της ΕΠΕΝ (Ένωση Πολιτειών Ενιαίου Νομισματόχαρτου του ΔΟΥΡ), λέγοντας ότι η ακτίνα του οικονομικού κραχ επηρέασε όλες τις οικονομίες του κόσμου, αλλά περισσότερο ταρακούνησε την Κεντρική Τράπεζα της ΕΚΕΝ, θυγατρική της ΕΠΕΝ, πέφτοντας η αξία του νομισματόχαρτου του ΒΟΥΡ, όπως πέφτουν και κατρακυλούν τα στημένα τραπουλόχαρτα, όταν κουνήσεις και ρήξεις το πρώτο.

Οι ειδήσεις ήταν καταιγιστικές στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, λέγοντας ότι το νομισματόχαρτο της ΕΚΕΝ μετά το κραχ στερούνταν κατά πολύ της ανάλογης ρευστότητας, ή άλλου ακριβού μετάλλου άμα τη εμφανίσει τραπεζογραμματίου, χαρτοεπιταγής, χαρτομετοχής, κι άλλων χαρτοχρηματιστηριακών τίτλων των απανταχού χαρτοτραπεζών, έχοντας δημιουργηθεί μια τεράστια πιστωτική πυραμίδα, σαν αυτή του κτιρίου της Κεντρικής Χαρτοτράπεζας που ούτε τα νομισματόχαρτα του ΒΟΥΡ από τα λεφτόδεντρα του Αμαζονίου δε θα έφταναν για να καλύψουν τις απαιτήσεις της αγοράς για «ζεστό» χρήμα.

Η ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ με τους περιφερειακούς σταθμούς Ακτίνα,  Χιτάρ,  Άστερ, Μόκα, Βήτα, Άκρα και Νέτα, αντίθετα από τα ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ μετέδιδαν συνεχώς τη μεγάλη κλοπή ρεύματος που έγινε στις ηλεκτροαποθήκες της ΕΚΕΝ, προξενώντας τη διακοπή του ρεύματος για 48 ώρες και την ανάγκη να χρεωθεί και να πληρωθεί η απώλεια του ηλεκτρικού ρεύματος από τα 7 σπάταλα κράτη της ΕΚΕΝ, κόβοντας μισθούς, συντάξεις και προσθέτοντας ώρες εργασίας.

Ένα πλήθος από ειδικούς ρευματολόγους των περιφερειακών καναλιών ανέλυαν συνεχώς τα γεγονότα, διαφημίζοντας τη μεγάλη βοήθεια που θα έφτανε σε λίγο και θα μεταμόρφωνε όλη τη χώρα σ΄ένα απέραντο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακού ρεύματος, σπέρνοντας ηλεκτρογεννήτριες και φωτοβολταϊκά  πάρκα σ΄όλα τα βουνά και τις πεδιάδες της χώρας.

Οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ σε ειδικές ενημερωτικές εκπομπές αποκάλυπταν αδιάσειστα ντοκουμέντα που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνοντας ότι πίσω από τη μεγάλη σπατάλη του ηλεκτρικού ρεύματος ενέχονταν άνθρωποι υπό την επήρεια ενός σατανικού αριθμού του 999, καθοδηγούμενοι από την οργάνωση ενός ονομαζόμενου, Ρομπόσαυρου. Μιας κιτρινόμαυρης ανθρωπομηχανής κατά το ήμισυ ρομπότ κι άνθρωπος μιας αιρετικής χώρας της σκοτεινής πλευράς τη γης που απεργάζονταν την οικονομική καταστροφή των ελευθέρων και φωτεινών κρατών της γης.

Άλλες ιστοσελίδες των ίδιων τηλεοπτικών ΜΜΕ μετέδιδαν συνεχώς ότι πίσω από τη σατανική επίθεση υπήρχε κι εμπλοκή εξωγήινων όντων, ένα γεγονός αναμφισβήτητο για πολλούς λάτρεις των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του διαδικτύου, παρουσιάζοντας ένα παράξενο ανθρωπάκι να περπατά σε πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο, εντοπισμένο από κάμερα ασφαλείας υψηλής μικροσκοπικής ανάλυσης.

Το εξωγήινο ανθρωπάκι με τις δύο κεραίες στο επάνω μέρος της φαλακρής κεφαλής παρέλασε από όλα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας το γεγονός της εισβολής που είχε προαναγγελθεί, όπως έλεγαν δύο ειδικοί μελλοντολόγοι, αναλύοντας το παράξενο φαινόμενο ότι ο αναγραφόμενος από καιρό πάνω στους τοίχους αριθμός 999, δήλωνε τα μυστικά σημεία προσγείωσης των ιπτάμενων κι αγνώστου προέλευσης αντικείμενα.

Τα ίδια ιπτάμενα αντικείμενα δεν ήταν ολωσδιόλου αγνώστου ταυτότητας, όπως εξήγησε άλλος ειδικότερος προφητολόγος, της τηλεοπτικής εκπομπής «Πέρα από την Έσχατη Πραγματικότητα», διότι οι εξωγήινοι είχαν έρθει πριν από χρόνια στην επίπεδη γη και προσγειώθηκαν στη σκοτεινή πλευρά της, αποκαλύπτοντας μια νέα επιστημονική απόδειξη για πρώτη φόρα, λέγοντας εμφατικά: «Η γη δεν είναι στρόγγυλη όπως χρόνια τώρα μας παραμύθιαζαν διάφοροι επιστήμονες των αιρετικών κρατών», προσθέτοντας με βαρύγδουπο ύφος: «Η γη είναι επίπεδη με δυο όψεις, όπως είναι οι δύο όψεις κάθε νομίσματος. Η μία όψη φωτίζεται συνεχώς κι είναι η φωτεινή πλευρά της κι η άλλη όψη με τον αριθμό 999 είναι η σκοτεινή πλευρά της».

Συνεχίζοντας τον μονόλογό του ο ειδικός προφητολόγος αποκάλυψε κι άλλες κρυμμένες αλήθειες, λέγοντας: «Στην πρώτη επίσκεψή τους οι εξωγήινοι κατόρθωσαν να θέσουν σε κίνηση την επίπεδη γη. Με τον τρόπο που πετά κάποιος ένα κέρμα στο αέρα. Βάζοντάς την σε κίνηση και με την περιστροφική ταλάντωση οι δύο όψεις της επίπεδης γης απέκτησαν μέρα και νύχτα, γι αυτό το λόγο νομίζουμε ότι η γη είναι στρόγγυλη, πέφτοντας θύματα μιας έσχατης πραγματικότητας για πολλά χρόνια τώρα».

Οι αποκαλύψεις των κρυμμένων μυστικών για το σχήμα της γης έγινε το κυρίαρχο θέμα των ημερών. Κανείς πια δε συζητούσε για τη χρεοκοπία των χωρών και λαών. Για τη μεγάλη ληστεία του 21ου αιώνα. Για την αφαίρεση των ατομικών, εργασιακών, κοινωνικών και συνταγματικών δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν με θυσίες και πολλή αίμα τους προηγούμενους αιώνες.

Σε ημερήσια ειδησεογραφική διάταξη βρίσκονταν οι οπαδοί της επίπεδης γης, που όπως ανακοίνωσε στην εβδομαδιαία εκπομπή του την άλλη μέρα, σε 6 περιφερειακά κανάλια ο αρχηγός του κινήματος της επίπεδης γης και υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, οι οπαδοί του είχαν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια στα 25 κράτη μέλη της ΕΚΕΝ, υποσχόμενος ότι όλο το χρέος της σπατάλης του ρεύματος το 7 κρατών θα το πληρώσει εκείνος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ότι λεφτά υπάρχουν να φάνε κι οι κότες».

Μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις τη σκυτάλη της ημερήσιας ειδησεογραφικής διάταξης την πήραν οι «αριθμοκυνηγοί», που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν με ιερατικά άμφια μιας νέας θρησκευτικής οργάνωσης του 999κοστού τσιπ του Ρομπόσαυρου της σκοτεινής πλευράς της γης, λέγοντας ότι έχει ξεσπάσει η έβδομη πληγή του πυρακτωμένου ιού που θα φέρει το απύθμενο σκότος, πέφτοντας το μεγάλο πυρακτωμένο αστέρι πάνω στη γη. Όμοιο, αλλά σε μικρότερο μέγεθος απ΄ εκείνο που έπεσε στον βόρειο Καναδά και μετέτρεψε τον πρότερο παγετώνα σε έρημο της Σαχάρας, φέρνοντας υψηλές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με τον ειδικό σχολιαστή των παραφυσικών επιστημών, της εκπομπής, «Ο Αόρατος Υπόκοσμος των Τσιπς», της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, το νέο πυρακτωμένο αστρικό ιό τον εκκόλαψαν στα εργαστήρια του ονομαζόμενου Φεισγκάϊτμαν, της σκοτεινής όψης της επίπεδης γης, με σκοπό να κατασκευάσουν το αντίστοιχο τσιπάκι κόκκινου χρώματος που θα αλλάξει το DΝA του ανθρώπου και θα τον μεταβάλλει σε  ανθρωπομηχανή, κινούμενη με εντολές του Ρομπόσαυρου.

Ο πυρακτωμένος ιός ήδη έχει εξαπολυθεί από τις δυνάμεις του κακού. Δεν πρόκειται για βιολογικό ιό, αλλά για μεταλλικό ιό του 999κοστού ψηφιακού κόκκινου τσιπς που είναι απείρως πιο καταστρεπτικό, όπως αποκάλυψε  ο αρχηγός του δεύτερου νέου κόμματος, με ποσοστό ψήφων 18% του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, λέγοντας ότι ο επονομαζόμενος Φεισγκάϊτμαν παρασκεύασε το κόκκινο τσιπάκι με ειδικό μαγνήσιο που διαδίδεται με το φως της μέρας, επιβεβαιώνοντας την επιστημονική τεκμηρίωσή του, δύο ακόμη μεγάλοι αστρολόγοι του διαδικτύου, λέγοντας ότι για την αποφυγή της μετατροπής μας σε αριθμομηχανή θα πρέπει να πάρουμε το μπλε χαπάκι, στη συσκευασία των τριών μπλε χαπιών, μόνο με 5 ΒΟΥΡ, παρασκευασμένο από ειδικά αστρικά βότανα.

Ο προφητικές και οι εσχατολογικές συμφορές έγιναν οι κυρίαρχες ειδήσεις πολλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πολλές μέρες, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα: «που θα διαχωριστούνε τα ερίφια από τους λύκους, οι  «μαγνητισμένοι» με το 999κοστό τσιπάκι κόκκινου χρώματος με τα πολλά κέρατα θα ξεχωρίσουνε από το κοπάδι, με τη μέθοδο και το πείραμα του μαγνητισμού, πετώντας οι αριθμοκυνηγοί στο αριστερό χέρι τους το μεταλλικό νόμισμα του σατανά κι αν εκείνο κολλάει πάνω στο χέρι θα είναι δείγμα της μεταμόρφωσης τους, οδηγώντας τους στην πυρακτωμένη κόλαση. Και τότε οι «αντιμαγνητισμένοι», με το μπλε χαπάκι των αστρικών βοτάνων, των 5 βουρ θα κατοικίσουνε στη μεταμορφωμένη φωτεινή επίπεδη γη. Αλλά το τέλος θ΄ αργήσει ακόμη να έρθει, γιατί πριν γίνουν ολ΄αυτά θα επαναστατήσουν οι ανθρωπομηχανές με το κόκκινο λαμπάκι και θα γίνει η μεγάλη μάχη στον Αρμαγεδδώνα και θα έρθουν τα ιπτάμενα άλογα από τον ουρανό από τον δίδυμο πλανήτη της γης, την καλουμένη Γαία που είναι η πραγματική γενέτειρά των προγόνων μας και θα σταματήσουν την περιστροφή της γης και οι «αντιμαγνητισμένοι» με το μπλε χαπάκι θα κατοικήσουν στη φωτεινή πλευρά της και οι «μαγνητισμένοι» με το κόκκινο τσιπάκι θα ριχθούν στο απύθμενο σκότος της σκοτεινής πλευράς του κάτω κόσμου».

Οι τρομερές προφητικές αποκαλύψεις για την εγγραφή του κόκκινου χαπιού των «μαγνητισμένων» και των υποστηρικτών του μπλε χαπιού των «αντιμαγνητισμένων» που μετέδιδαν καθημερινά τα τηλεοπτικά κανάλια, παραρτήματα της ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, μετά τη συσκότιση και τη διακοπή του ρεύματος, κινητοποίησαν θρησκευτικές οργανώσεις, μάγους, αστρολόγους, μέντιουμ , αποκρυφηστές, μελλοντολόγους κάθε λογής περιγραφής και υφής, κάνοντας λιτανείες, περιφορές εικόνων, χαντρών, περιδέραιων και λίθων για να ξορκίσουν το κακό και να σώσουν τη χώρα, καλύπτοντας τηλεοπτικά όλες τις σωτήριες εκδηλώσεις απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ η ΤV KΟΛΟΣΣΑΙΟΝ.

Οι πλατείες και οι κεντρικοί δρόμοι των μεγάλων πόλεων μετά από λίγες μέρες άρχισαν να γεμίζουν από αγανακτισμένους «αντιμαγνητισμένους», διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ και συνθήματα εναντίον της υποχρεωτικής εγγραφής του σατανικού κόκκινου τσιπ. Το ίδιο έκαναν και «μαγνητισμένοι» με πλακάτ και συνθήματα, υποστηρίζοντας ότι η εγγραφή του κόκκινου χαπιού διευκολύνει και ασφαλίζει κάθε συναλλαγή και επαφή μεταξύ τους, αποτρέποντας κλοπές, φόνους, αρρώστιες και βιασμούς, κατηγορώντας τους «αντιμαγνητισμένους» του μπλε χαπιού, λέγοντάς τους ότι μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε ωρολογιακές βόμβες, έτοιμοι να τινάξουν τη χώρα στον αέρα και να την οδηγήσουν σ΄ένα νέο μεσαίωνα.

Οι «αντιμαγνητισμένοι», υπερασπιζόμενοι, όπως έλεγαν, το δικαίωμα της μη υποχρεωτικής εγγραφής του 999κοστού μαγνητισμένου κόκκινου τσιπ, βγήκαν και πάλι στους δρόμους με επικεφαλής αξιωματούχους θρησκευτικών οργανώσεων, επικαλούμενοι παλιές ρήσεις και προφητείες του παρελθόντος, αρχίζοντας τα πρώτα βίαια επεισόδια, με επιθέσεις εναντίον των σταθμών και των έκτακτων συνεργείων του κόκκινου χαπιού που είχαν στηθεί στο δρόμο.

Στην προσπάθεια τους να γκρεμίσουν ό,τι για εκείνους ήταν κόκκινο πανί, όπως σταθμούς παροχής κόκκινων χαπιών κι άλλων προληπτικών τεστ έπεσαν θύματα της οργής των και πολίτες που περίμεναν την εγγραφή τους, αρχίζοντας οι πρώτες συμπλοκές μεταξύ των «μαγνητισμένων» και των «αντιμαγνητισμένων».

Μετά από λίγες μέρες κανείς πια δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Ομάδες με ειδικά περιβραχιόνια στα μπράτσα έκαναν ενίοτε την εμφάνισή τους κι εξαφανίζονταν μετά από λίγο, αφήνοντας πίσω τους κάποιον κατεστραμμένο σταθμό εγγραφής του σατανοκρατούμενου κόκκινου χαπιού.

Σε απάντησή τους, για την ασφάλεια της χώρας, ειδικές ομάδες του στρατού και της αστυνομίας, έκαναν μπλόκα και συλλάμβαναν όσους είχαν οι λίστες τους, καταγεγραμμένους «αντιμαγνητισμένους», και οδηγώντας τους με χειροπέδες στα κέντρα εγγραφής σιδηροδέσμιους τους εμφυτεύανε ένα ειδικό μαγνητικό ροζ τσιπάκι που δρούσε κατά το ήμισυ εναντίον του μπλε χαπιού των αστρικών βοτάνων της έσχατης πραγματικότητας που είχαν υποστεί κατά τη λήψη του, μη αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο από τη μη εγγραφή του κόκκινου τσιπς που θα τους απάλλασσε από κάθε φόβο και ανασφάλεια.

Ύστερα από τη βίαιη προσαγωγή των «αντιμαγνητισμένων», ακολούθησαν καταδρομικές επιθέσεις από τους αριθμοκυνηγούς λήπτες του μπλε χαπιού, εναντίον ομάδων προσφύγων κι άλλων περιθωριακών ομάδων, θεωρώντας ότι αυτές οι ομάδες ήταν ο Δούρειος Ίππος που έφερε 999κοστό κόκκινο τσιπάκι στη χώρα και ακολούθησε μετά από λίγες μέρες η καύση του πρώτου «μαγνητισμένου» οπαδού, περνώντας από έκτακτο μαγνοτοδικείο μιας ακραίας ομάδας «αντιμαγνητισμένων», διότι αποδείχθηκε με το πείραμα του νομίσματος, κολλώντας στο μπράτσο του ότι ήταν σατανοκρατούμενος.

Το ίδιο επαναλήφθηκε και από τη πλευρά των ακραίων ομάδων των «μαγνητισμένων». Ομάδες «μαγνητισμένων» εισέβαλαν σε λεωφορεία, αίθουσες αναμονής και στέκια  «αντιμαγνητισμένων» ξυλοκοπώντας όσους δεν έφεραν το ειδικό σήμα στο πέτο τους που είχα επιβάλλει οι κυβερνήσεις, ωθώντας τις δυο ομάδες σε ακόμη σε πιο βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.  

Οι κυβερνήσεις παγιδευμένες στη διεξαγωγή νέων έκτακτων εκλογών, όπως από καιρό άφηναν να εννοηθεί, άφηναν την αναρχία στους δρόμους να εξελίσσεται ανεμπόδιστα, τροφοδοτώντας την με περισσότερα απαγορευτικά μέτρα, μετακινώντας άλλοτε τη λήψη των όποιων μέτρων στην προσωπική ευθύνη του καθενός και άλλοτε στις βίαιες προσαγωγές, εκκολάπτοντας ένα νέο δικτάτορα, σωτήρα του μέλλοντος που βρίσκονταν ανάμεσα σε αρκετά νέα υποψήφια κόμματα των προσεχών εκλογών που θα επενέβαινε κάποια στιγμή για να σώσει τη χώρα.

—————————————————–

Ο Νικ μετά τη διακοπή ρεύματος εξαφανίστηκε από τη δημοσιογραφική πιάτσα, παράγοντες του δημοσιογραφικού χώρου, έλεγαν ότι ήταν ανάμεσα στους οικονομικά επιζήσαντες που μετέτρεψαν τα «παλιόχαρτα» έγκαιρα σε χρυσό κι ακίνητες αξίες σε υπερπόντιες εταιρίες. Μαζί με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που γνώριζαν την αξία των «παλιόχαρτων» από εσωτερική πληροφόρηση.

Ο Ρικ, κλείνοντας ο τηλεοπτικός σταθμός, «Όλα στη φόρα», μετά τη μετάδοση της επίμαχης συνομιλίας των υψηλών αξιωματούχων της Κορυφής της ΕΚΕΝ, οδηγήθηκε στη φυλακή, κατηγορούμενος για παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναλαμβάνοντας ο Λικ την υπεράσπισή του.

Οφείλω να ομολογήσω ό,τι παρέθεσα στην αφήγηση μου, είναι ένα μικρό μέρος από αποκόμματα εφημερίδων, κασετών και σημειώσεων μιας εποχής μεγάλων αλλαγών διάρκειας 30 χρόνων που βρήκα στον υπερασπιστικό φάκελο του Ρικ, κάνοντας την πρακτική μου άσκηση στο δικηγορικό γραφείο του κυρίου Λικ.

Βασίλης Πάνος

——————————

Από τις εκδόσεις «Αγαπώ την Πόλιν» κυκλοφόρησαν τα βιβλία : «23 Αυγούστου 1881. Η Αναχώρηση των Οθωμανών»(2005). «Η Απελευθέρωση της Θεσσαλίας. Μύθος η Πραγματικότητα» (2005). «Η Πόλη του θεού -13ος θεός»(μυθιστόρημα) (2006).«Ο Ασκληπιός – Ο Σωτήρας του κόσμου» (2007). «Από τον Σωτήρα Ασκληπιό στον άγιο Ασκληπιό» (2008). «Το Ποτάμι της Οργής- Η Πλημμύρα του Ληθαίου 1907» (2009). «Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-Τρίκαλα 2 Φεβρουαρίου 1925. Το χρονικό μιας αιματοβαμμένης εντολής» (2011). «ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»(μυθιστόρημα) (2014).«ΤΟ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΙΕΡΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΙΚΚΗΣ» (2017).Υπό έκδοση: «Το Αναμορφωτήριο»