Home » Ιστορία » Το Δημοψήφισμα του ΟΧΙ

Το Δημοψήφισμα του ΟΧΙ

ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

3  Χρόνια  ΜΕΤΑ

Και 48 χρόνια  μετά το πραξικόπημα του Απριλίου 1967

Ομοιότητες των 2 πραξικοπημάτων

Τον Απρίλιο του 1967 ένας συνταγματάρχης έβαλε στον πολιτικό ΓΥΨΟ 9 εκατομμύρια Έλληνες, υποκινούμενος από την τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα των “Προστατών”, ο δε ειδικός επί των πραξικοπημάτων Γ. Κονδύλης  είχε πει κάποτε: “κι ένας δεκανέας στην Ελλάδα μπορεί να κάνει πραξικόπημα”.

Το 1968 η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από τις ερπύστριες των Αμερικάνικων τανκς με τους «καταλληλότερους» συνταγματάρχες, οι οποίοι οδήγησαν τον ελληνισμό σε μια ακόμη εθνική καταστροφή.

Το 2018 η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη κάτω από τις ερπύστριες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας(Γερμανο-γαλλικο-ιταλικών συμφερόντων – των τριών συμμαχικών κρατών κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο -να μη το ξεχνάμε).

Από τον Ιούνιο του 2015, τον μήνα του πραξικοπήματος των Capital controls (29 Ιουνίου). Μια μέρα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος (28 Ιουνίου).

Τι έδειχναν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων των ΜΜΕ λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα (κατ΄ ευφημισμόν), μετά τη προκήρυξη του  δημοψηφίσματος άναψε τις μηχανές των ερπυστριών,  καταλαμβάνοντας όλες τις τράπεζες και την Τράπεζα Ελλάδος με διευθυντή τους τον Γ. Στουρνάρα, σταματώντας κάθε ροή χαρτονομίσματος του ευρώ.

Το αποτέλεσμα συντριπτικό 61.31%  υπέρ του ΟΧΙ των εκλογών του δημοψηφίσματος 

Το ίδιο έγινε και το 1967, όταν οι ερπύστριες των αμερικανικών τανκς ήχησαν μετά τη προκήρυξη των εκλογών και τη θριαμβευτική  σαρωτική νίκη του Γεωργίου Παπανδρέου που ήταν δεδομένη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με το αποτέλεσμα φανερό και καθαρό, όπως και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015.

Οι «καταλληλότεροι», πολιτικοί “συνταγματάρχες” του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ( 5 Ιουλίου), και τις ερπύστριες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας να κροταλίζουν ακόμη στους δρόμους και στις τραπεζικές θυρίδες της Ελλάδας από τις 29 Ιουνίου, αγνόησαν τη θέληση του ελληνικού λαού και συνεργάστηκαν με τις πραξικοπηματικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΟΧΙ μετά το αποτέλεσμα του 61.31% . Η γενιά της ελπίδας μετά το πραξικόπημα έγινε η χαμένη γενιά των 200-400 ευρώ της δίωρης και τετράωρης εργασίας.

Η περίοδος Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2015 ολοκλήρωσε το πραξικόπημα και η δεύτερη εκλογική διαδικασία ήταν άνευ σημασίας για οποιοδήποτε αντιμνημονιακό κόμμα, γιατί ήταν βέβαιο ότι μετά τη ψήφιση του μνημονίου η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ήταν μια Βουλή σταθμαρχών του πραξικοπήματος.

Ήταν σαν να περίμενε κανείς μετά την 21η Απριλίου του 1967 αν έκανε εκλογές η χούντα, η βουλή που θα εκλέγονταν δε θα ήταν κάτω από το γενικό πρόσταγμα των Απριλιανών συνταγματαρχών, (είχε κάνει και η στρατιωτική χούντα μια συμβουλευτική βουλή, μ΄ένα “μαϊμού” κοινοβούλιο που λανσάρισε το 1970, όμοια με τη βουλή που προέκυψε μετά τον Σεπτέμβριο του 2015).

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις του ΟΧΙ του 2015 θύμιζαν τις συγκεντρώσεις του Γεωργίου Παπανδρέου το 1967

Ήταν δυνατόν να συμμετείχαν κοινοβουλευτικά δημοκρατικά κόμματα σε μια τέτοια παρωδία εκλογών το 1967;

Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, κάνοντας μια «συμβουλευτική» κυβέρνηση, όμοια με της χούντας του 1967 και από τότε σέρνεται και σύρεται από ψέμα σε ψέμα καθημερινά, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας των Τροικανών (Γερμανο-γαλλικο-ιταλικών τραπεζικών συμφερόντων).

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1915 το γενικό πρόσταγμα στην Ελλάδα το έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα των Capital controls (όμοια με τις κάννες των απριλιανών τανκς) και ο Γ. Στουρνάρας  διοικητής σταθμάρχης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο οποίος διατηρεί τη θέση του ακόμη.

Όπως το 1967 χωρίς τα αμερικάνικα τανκς και όλο το αμερικανικό στρατιωτικό υλικό, από το οποίο εξαρτιόταν η Ελλάδα αποκλειστικά, δε θα μπορούσε καμιά στρατιωτική ομάδα συνταγματαρχών «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» να κάνει πραξικόπημα στην Ελλάδα.

Το πραξικόπημα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  των Capital controls έβαλε σε οικονομικό ΓΥΨΟ τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών 

Το ίδιο και το 2015 χωρίς την παραχώρηση της ελληνικής νομισματικής μονάδας(δραχμή) στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, στη νέα νομισματική μονάδα του ΕΥΡΩ, δε θα μπορούσε καμιά ομάδα πολιτικών “συνταγματαρχών”, όπως οι πρωταγωνιστές του «Ελλάς Ελλήνων Αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πραξικόπημα ενάντια στη θέληση 61.31%  του ΟΧΙ των Ελλήνων.

Η δε Ε.Ε αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών των μελών κρατών της. Όταν προσχωρείς σε μια συμμαχία, στρατιωτική, οικονομική, την οποιαδήποτε, δεν χρησιμοποιείς  εναντίον των μελών κρατών, τις ερπύστριες των τανκς για να επιβάλεις-με αντιδημοκρατικές, άνομες διαδικασίες και άνομα θεσμικά όργανα-τη θέλησή σου, όπως η ΕΣΣΔ χρησιμοποίησε στην Τσεχοσλοβακία και στην Ουγγαρία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα εκείνων των επεμβάσεων της.

ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ