Home » Uncategorized » Γιατί αυτή η Μούγκα… ;

Γιατί αυτή η Μούγκα… ;

Θα συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ του Ν. Ανδρουλάκη με τη ΝΔ των υπουργών Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη ;

Υπουργοί που θεωρούν ότι το σκίτσο του Ηλία Μόσιαλου πρόσβαλε τον πυρήνα της χριστιανικής θρησκείας και προσβάλει τους χριστιανούς ;

Υπουργοί της ΝΔ και όχι μόνο πήραν θέση στο εν λόγω ζήτημα, και είναι πολιτικά πρόσωπα. Το ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη, γιατί αυτή η μούγκα; Δεν έχει τίποτα να πει για το ζήτημα που προέκυψε και αφορά ένα καταξιωμένο Έλληνα επιστήμονα, παγκόσμια αναγνωρισμένο.

Βρισκόμαστε σε μια δημοκρατική χώρα ή βρισκόμαστε ακόμη στο καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας όπου η τότε Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας δε θεωρούσε βλασφημία έναντι της χριστιανικής πίστης, το καθεστώς των συνταγματαρχών, και τότε όχι μόνο δεν το καταδίκασε, αλλά και συνεργάστηκε μαζί του.

Η σημερινή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θεώρησε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου προσβλητική και ότι χλευάζει τη θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί.

Πώς θεωρεί Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι εκπροσωπεί εκατομμύρια Ελλήνων χριστιανών ; Έχει κάνει ποτέ εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της ;

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ένας αυτοδιοικούμενος δημόσιος οργανισμός. Δεν κάνει ποτέ εκλογές, άρα δεν μπορεί να ξέρει πόσοι πιστοί χριστιανοί υπάρχουν σ΄ αυτή τη χώρα και πόσοι έχουν προσβληθεί από το σκίτσο.

Εκτός αν εκλαμβάνει το ρόλο της σαν δημόσιος οργανισμός τύπου ΕΡΤ. Αφού πληρώνουν όλοι στην Ελλάδα τέλη ΕΡΤ βλέπουν το κρατικό κανάλι.

Όμως η ΕΡΤ μετά βίας συγκεντρώνει το 8% των πιστών της έναντι των άλλων ιδιωτικών καναλιών.