Home » Uncategorized » Όχι και το χιούμορ στη Πυρά …

Όχι και το χιούμορ στη Πυρά …

Η Γέννηση του Ιησού (Γιεσούα στα Αραμαϊκά), (Γεχοσούα στα εβραικά), αποκαλούμενος Χριστός, (ο Χρησμένος, ο Μεσσίας)  ιστοριογραφήθηκε από τον Απόστολο Λουκά (συνοδός και συνεργάτης τού Αποστόλου Παύλου) και τον Α. Ματθαίο (μαθητής του).

Η σύλληψη του Ιησού κατά τον Α. Ματθαίο και κατά τον Α. Λουκά συνέβη από Άγιο Πνεύμα. Κατά τον Α. Μάρκο (συνοδός του Α. Πέτρου) και κατά τον Α. Ιωάννη (μαθητής του) η διήγηση των γεγονότων ξεκινάει από τη συνάντηση του Ιησού με τον Ιωάννη Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό.

Κρίνος ή άλλος ανθός που μεσολάβησε για τη σύλληψη του Ιησού δεν υπάρχει σε καμιά εκ 4 Ευαγγελίων διήγηση των γεγονότων.

Αλλά ποια σημασία μπορεί να έχει η γέννηση του Ιησού Χριστού, πέρα από το συγκλονιστικό τρόπο, για το πώς έζησε, η διδασκαλία του και το τίμημά του, όταν εναντιώθηκε απέναντι σε μια οικονομική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία που η βαρβαρότητά τους είχε κατακλύσει όλο τον τότε ρωμαϊκό κόσμο.

Εξ αυτού το γεγονότος οι δυο κορυφαίοι μαθητές Α. Πέτρος και Α. Ιωάννης επικεντρώνονται στη ζωή του Δασκάλου τους μετά τη συνάντηση του με τον Ιωάννη Βαπτιστή, συνεχίζοντας το έργο του.

Ωστόσο υπάρχουν χριστιανικές εκκλησίες ανά τον κόσμο που έχουν αναγάγει το τρόπο γέννησης του Ιησού σε απαραβίαστο δόγμα, όπως και πολλά άλλα ασήμαντα θέματα. Όπως για ημερομηνίες, πρόσωπα και γεγονότα που για να καθιερωθούν στη παράδοση της καθεμιάς διαφορετικής χριστιανικής εκκλησίας έγιναν ομηρικές μάχες με πολλά θύματα.

Εξ αυτών, έχομε πολλές εκδοχές χριστιανικών εκκλησιών, στην ομολογία πίστης στο πέρασμα των 2.000 χρόνων. Και διαφορετικές εκδοχές του Χριστιανισμού από τις άλλες θρησκείες όλου του κόσμου.

Οι χριστιανικές εκκλησίες είναι ανθρώπινοι οργανισμοί και εξελίσσονται στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και πολλές μένουν δογματικά στάσιμες για πολλά χρόνια.

Οι Εκκλησιαστικοί οργανισμοί, σκοπό έχουν να προωθούν το βασικό Μήνυμα του Δασκάλου τους και των Λόγων του, (στη προκειμένη περίπτωση των χριστιανικών εκκλησιών την Αγάπη), ένα μήνυμα που Δάσκαλός τους το υπερασπίστηκε μέχρι Τέλους, με το όποιο τίμημα.

Τι θα έκανε και τι θα έλεγε ο Ιησούς, όταν θα του πήγαινε κάποιος μαθητής του, το σκίτσο του Ηλία Μόσιαλου ;

Προφανώς θα γέλαγε, ο Μεγάλος Δάσκαλος της Αγάπης.

Βασίλης Πάνος