Home » Κοινωνία » Δεν είναι μόνο ο βασιλιάς γυμνός!

Δεν είναι μόνο ο βασιλιάς γυμνός!

Εθνική Αντίσταση Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εν μέσω καλοκαιριού με τους εχθρούς τη δημοκρατίας να εισβάλουν ανενόχλητοι εντός της χώρας, με τις εικόνες των κατεστραμμένων σπιτιών, επιχειρήσεων, δασών, απωλειών ανθρώπων και ζώων, σκάσιμο βομβών, βομβαρδισμός πόλεων και πολλά άλλα τραγικά συμβάντα την κύρια ευθύνη την έχουν οι διοικούντες μια χώρα και πολίτες της.

Πολίτες, όχι μόνο ως δράστες συγκεκριμένων πράξεων, αλλά ως επιλογή τους, αναθέτοντας την υπεράσπιση της πολιτείας σε μια κυβέρνηση, η οποία όφειλε να οργανώσει επαρκώς την άμυνά της και να αποκρούσει αποτελεσματικά τους εχθρούς της, μη αφήνοντας πίσω της καμένη γη και ανύποπτα θύματα.

Θέτοντάς μας το ερώτημα, δύναται μια ομάδα «κυβερνο-ειδικών» του 26,5% ενός λαού να κινητοποιήσει το 73,5%  του λαού σε περίπτωση εισβολής ενός προβλεπόμενου ή απρόβλεπτου εχθρού;

Η απάντηση είναι όχι! επιβεβαιωμένη από την εισβολή των εχθρών της δημοκρατίας, τις καταστροφές των πυρκαγιών και την έλλειψη κάθε σοβαρής άμυνας και οργάνωσης, εκπέμποντας στους πολίτες το μήνυμα: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Φτιάξε από τώρα το όρυγμα σου, το ατομικό καταφύγιό σου για να γλυτώσεις από τις αυριανές στοχευμένες βόμβες του εχθρού.

 Συμβάντα που κατέδειξαν, πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι το ζήτημα τήρησης των δημοκρατικών αρχών, της νομιμότητας μιας κυβέρνησης, της κατοχύρωσης των θεσμοποιημένων πολιτικών διαδικασιών και των απαραβίαστων θεμελιωδών συνταγματικών άρθρων της Λαϊκής κυριαρχίας, εν τη πράξει: «οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (άρθρ. 1 παρ. 2 και 3 Σ).

Την αλαλία (των θεσμοθετημένων φορέων) για τη νόθευση της συνταγματικά, κατοχυρωμένης και θεμελιωμένης αρχής της Λαϊκής κυριαρχίας και της μη ανάληψης των ευθυνών(όπως ακούστηκε πάλι, για τον «Στρατηγό γκαζάκια») καταδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο ο βασιλιάς γυμνός.

Υπό αυτή την έννοια,  ως  μοναδική απάντηση του λαού αναδεικνύεται και πάλι μια νέα Εθνική Αντίσταση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.