Home » Ιστορία » ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Τύπου ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Τύπου ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(1ο)

Ο πολιτικός λόγος  των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων έχει αξία μόνο αν υπάρχουν οι ανάλογοι πολιτειακοί και κοινωνικοί θεσμοί που τον υπηρετούν και λειτουργούν σωστά.

Θεσμοί που έχουν χρέος να εξασφαλίζουν την ελευθερία του λόγου, τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, με καταγεγραμμένες αρχές, αξίες και νόμους ενός  Συντάγματος  που δεσμεύουν όλους τους πολίτες.

Το Σύνταγμα αποτελεί τη θέληση των πολιτών και εκ τούτου είναι το ανώτατο όργανο εξουσίας.

Ανταυτού τα τελευταία χρόνια ζούμε καταστάσεις όπου βασικά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά και θεμελιώδη άρθρα (ΣΕΕ) της Ε.Ε έχουν παραβιαστεί και παραβιάζονται κατάφωρα, υπερισχύοντας αυτών,  ένα υπερεθνικό οικονομικό και πολιτικό κέντρο  της Ε.Ε. που λειτουργεί με ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ (δεσμευτικές νομοθετικές πράξεις), με ΟΔΗΓΙΕΣ (νομοθετικές πράξεις που ορίζουν σκοπούς για όλες οι χώρες της ΕΕ. αλλά εναπόκειται σε κάθε χώρα να θεσπίσει τους δικούς της νόμους για την επίτευξη των σκοπών) και ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (δεν είναι δεσμευτικές για τα μέλη κράτη τη Ε.Ε.).

Όλων αυτών των Κανονισμών, Οδηγιών και Συστάσεων προΐστανται, ως εκτελεστικά όργανα, οι εθνικές κυβερνήσεις των μελών κρατών, οι οποίες εκτελούν μόνο μέρος εξ αυτών κατά το δοκούν.

Για παράδειγμα, για το πρόβλημα του ελλείμματος ενέργειας και της αύξησης της τιμής ρεύματος και αερίου, (βάση οδηγίας) η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να κρατικοποιήσει μέρος των μέσων παραγωγής(ρεύματος και αερίου) για να πετύχει τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έκανε το αντίθετο αποκρατικοποίησε και το τελευταίο κρατικό μέσο παραγωγής ρεύματος, με αποτέλεσμα ένα ιδιωτικό τραστ μέσων παραγωγής ρεύματος να τινάξει τα ελληνικά νοικοκυριά στον αέρα, αυξάνοντας την τιμή ρεύματος τρεις φόρες πάνω από τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος που οι καταναλωτές της ΔΕΗ είχαν λάβει.

Αν αύριο μια ελληνική κυβέρνηση ξεπουλήσει την ΕΡΤ ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες όπως του Νερού και την ΕΡΤ, μπορούμε να φαντασθούμε τι θα γίνει.

Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια την επόμενη μέρα θα γίνουν τραστ, για το ορισμό των τιμών των διαφημιστικών σποτ τους. Οι τηλεθεατές θα πληρώνουν τηλεοπτικά τέλη, χωρίς να έχουν δημόσια τηλεόραση και η παραπληροφόρηση θα γίνει καθεστώς.

Στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα προκύψει ακόμη εφιαλτικότερο σενάριο.

Όλες αυτές οι κυβερνητικές πράξεις παραβιάζουν κατάφωρα τα εθνικά Συντάγματα, των κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά και τις αρχές και τις αξίες της Συνθήκης της Ενωμένης Ευρώπης.

Τα χριστιανοδημοκρατικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ε.Ε. υπέρμαχα πριν από χρόνια των θεμελιωδών άρθρων της ΣΕΕ (του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του πλουραλισμού, της ανοχής στο διαφορετικό, της απαγόρευσης των διακρίσεων, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, έχουν πια ακυρωθεί εν τοις πράγμασι.

Τα κυβερνητικά σχήματα λειτουργούν ως προεδρία μιας θρησκευτικής οργάνωσης, εκτελώντας ΕΝΤΟΛΕΣ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ και ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ.

 Κυβερνητικά σχήματα άνευ Ευρωπαϊκού Συντάγματος, (το σχέδιο Συντάγματος που προτάθηκε δεν ψηφίστηκε από όλα τα κράτη μέλη, τα οποία διεξήγαν δημοψηφίσματα για την επικύρωσή του).

Παρεμπιπτόντως, το δικαίωμα του δημοψηφίσματος έναντι των διαδικαστικών τρόπων επίτευξης των σκοπών της Ε.Ε. μόνο στην Ελλάδα χαρακτηρίσθηκε «αίρεση», και το ελληνικό κράτος εκτελέστηκε στην πυρά, όπως γινότανε οι εκτελέσεις των «αιρετικών» στον Μεσαίωνα.

Η ηγετική ομάδα της Ε.Ε. με την τότε ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκαψε (ρίπτοντας στην πυρά) τις ψήφους του 61,31% των Ελλήνων πολιτών.