Home » Κοινωνία » Ξέπλυμα Μαύρων Κερδών

Ξέπλυμα Μαύρων Κερδών

Πώς επιδόματα ξεπλένουν τα υπερκέρδη των εταιριών πετρελαίου κι άλλων μορφών ενέργειας, ηλεκτρικού ρεύματος κι εταιριών επισιτισμού(τροφίμων και άλλων βιοτικών αναγκών).

Ο δρόμος του ξεπλύματος είναι ο εξής: Η κυβέρνηση μιας χώρας παίρνει ένα μέρος από τα κέρδη όλων αυτών των εταιριών που προαναφέραμε, απαλλάσσοντάς τους από την κατηγορία των «κερδοσκόπων σε βάρος των πολιτών» και με επιδόματα(κουπονιών-καρτών και άλλων μέσων πληρωμής) για την αγορά των παραπάνω αγαθών (ενέργειας-τροφίμων κι άλλων) που δίνει στους πολίτες τα επιστρέφει πάλι στις παραπάνω εταιρίες, κερδίζοντας εκείνες ακόμη περισσότερα.

Το ξέπλυμα μαύρων κερδών(με την έννοια ότι τα κέρδη είναι υπέρογκα και μάλιστα σε περιόδους των ισχνών αγελάδων) γίνεται νομότυπα, από νομότυπες κυβερνήσεις. Όχι νόμιμες και δίκαιες, γιατί το νόμιμες και δίκαιες δεν ισχύει πάντα για κυβερνήσεις, όταν εκείνες παραβιάζουν βασικούς νόμους αρχών και αξιών μιας πολιτείας.

Το σύνηθες ήταν, στις κοινωνίες και κυβερνήσεις, σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν εταιρίες κερδοσκοπούσαν σε βάρος των πολιτών αν διαπίστωναν συνθήκες μονοπωλιακού χαρακτήρα κατέληγαν στα δικαστήρια και σε επιβολή μεγάλων ποινών και σε άλλες επιβάλλονταν αυστηρός αγορανομικός έλεγχος των τιμών, σύμφωνες με το μισθολογικό επίπεδο των πολιτών τους.

Είναι παράδοξο, κυβερνήσεις κρατών, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας των πολιτών και τόσων άλλων διαχρονικών και διακηρυγμένων φιλελεύθερων και σοσιαλιστικών αξιών να καταφεύγουν σε πολιτικές ξεπλύματος μαύρων κερδών, ωσάν να επρόκειτο από διακίνηση ναρκωτικών.

Μεγάλα κέρδη αποκομίζουν και νομότυπες κυβερνήσεις, οι οποίες μπορούν να τα διαθέσουν για την επιβίωση και διατήρηση αυτού του συστήματος ξεπλύματος μαύρων κερδών.

Πρόκειται για χειρίστου είδους εξευτελισμό των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τους οι κυβερνήσεις ωσάν να πρόκειται για ναρκομανείς, οι οποίοι χρειάζονται κάθε φορά τη δόση τους, δίδοντάς την, δια επιδομάτων κουπονιών και καρτών.