Home » Πολιτική » ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ

Αποφασίζω και Διατάσσω…

Το Σύνταγμα, είναι ο ιδεολογικός χάρτης των πολιτών μιας χώρας. Καταγράφει και ορίζει τις αρχές και τις αξίες που διέπουν μια χώρα. Υποχρεώσεις και δικαιώματα που οφείλουν οι πολίτες να υπηρετούν και να σέβονται.

Πώς όμως, διαμορφώνεται αυτός ο Χάρτης; Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό Ευαγγέλιο μιας χώρας, για να  είναι αποδεκτό από μια κοινωνία και να αποτελεί ένα συγκροτημένο κράτος ;

Από το σύνολο του λαού θα ήταν το ιδανικότερο. Από μια  πλειοψηφία, τουλάχιστον 70%.

Και το 51% είναι θεμιτό για ορισμένα άρθρα του συντάγματος,(δευτερεύοντα), εφόσον, δεν είναι αντίθετα  στα βασικά άρθρα του συντάγματος(των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων), αποφαίνονται κάποιοι.

Είναι καταφανές ότι κάτω από 51% καταλύεται το Σύνταγμα, από κάποια μορφής δικτατορίας. Το κράτος παύει να είναι συγκροτημένο. Διαλύεται.

Μπορεί με το «αποφασίζω και διατάσσω» να δίνει την εικόνα, ότι αποτελεί ένα συγκροτημένο κράτος, αλλά στη πραγματικότητα διαλύεται. Έτοιμο να κατασπαραχθεί και να συγκρουσθεί με ένα άλλο κράτος του «αποφασίζω και διατάσσω».

Η Δημοκρατία βασίζεται στο εκλέγεσθε. Ο λαός ενός κράτους ψηφίζει ένα αντιπροσωπευτικό σώμα από 50 έως 300 αντιπροσώπων,  για να εποπτεύει την τήρηση των άρθρων του Συντάγματος και τη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους.

Σήμερα στην Ελλάδα κάνει πολύ περισσότερα. Ψηφίζει νόμους, ενώ δεν έχει ούτε το 51% των ψήφων του εκλογικού σώματος. Δεν έχει ούτε την πολιτική ευθιξία και πολιτική ηθική να κάνει δημοψηφίσματα(άμεσης δημοκρατίας).

Κάποιες  κυβερνήσεις με 51% στην Ελλάδα έκαναν δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα που αφορούσαν τη ζωή των πολιτών και το αποτέλεσμα το τήρησαν. Και κάποιες άλλες κυβερνήσεις με 40% έκαναν δημοψηφίσματα και τα ακύρωσαν.

Στην προκειμένη περίπτωση  της ΝΔ, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψηφίζει νόμους με ποσοστό 39,85%, και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ψήφιζε με 36,34%  συν + 4,75% του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες = 41,09 %.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε νέο νόμο, χθες μόλις. Η εκλογή δημάρχου και δημοτικής παράταξης να γίνεται με ποσοστό 43% του εκλογικού σώματος. Που σημαίνει ότι κάθε τελούμενο έργο σε κάθε δήμο θα γίνεται με το 43% των πολιτών μιας πόλης.

Είναι καταφανές ότι η Ελλάδα διάγει την πολιτική ζωή της, σ΄όλα τα επίπεδα, εν μέσω μιας Δικτατορίας, του Αποφασίζω και Διατάσσω.

Και σύμφωνα με το σύνταγμα, όταν  καταλύεται ο συνταγματικός χάρτης, ο λαός κάθε κράτους επαναστατεί, εξεγείρεται, για την επαναφορά της συνταγματικής τάξης.