Home » Ιστορία » Με άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά

Με άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά

Η “Συλλογική ευθύνη” του Γερμανικού Κράτους

Είναι γνωστό ότι το σύγχρονο Γερμανικό κράτος, τιμώρησε όλους τους Έλληνες για τα οικονομικά εγκλήματα μιας πολιτικής τάξης που προέρχονταν από τα κόμματα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων, δανείζοντας για το τεράστιο χρέος της οικονομικής κρίσης που αυτή η πολιτική τάξη άφησε πίσω της, βοηθώντας τους και πάλι η Γερμανική Ε.Ε.(όπως βοηθούσε επί πολλά χρόνια, αυτή την πολιτική τάξη να λεηλατεί-άπειρες οι μίζες- το δημόσιο ταμείο και τον κοινωνικό πλούτο της Ελλάδας και όχι μόνο).

Με τα μνημόνια που επέβαλε, για να σώσει την πολιτική τάξη της Ελλάδας, το χρέος του Δανεισμού, το μετακύλησε στις πλάτες του Ελληνικού λαού και μάλιστα άνισα στις περισσότερες περιπτώσεις. Διότι το Μνημόνιο που επέβαλαν, δεν κοίταξε ποιες επαγγελματικές τάξεις –τα φάγανε μαζί- με αυτή την πολιτική τάξη της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά έστησε στον τοίχο εκείνους που δεν έφταιγαν καθόλου.

Τους νέους της Ελλάδας και άλλες επαγγελματικές τάξεις που χρόνια ολόκληρα πλήρωναν τις υποχρεώσεις και με καπέλο και τόκους 20% και τις γυναίκες που ήταν μητέρες τριών και πέντε παιδιών και επαγγελματίες συγχρόνως, οι οποίες είδαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να καταπατούνται βάναυσα, φτάνοντάς τες να έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 67 τους χρόνια.

Οι Γερμανοί έκαναν το ίδιο που έκαναν και το 1939-45, μετά από κάθε απώλεια τους από τις ένοπλες αντιστασιακές ομάδες σ΄όλα τα κράτη της Ευρώπης έστηναν στον τοίχο όλο το χωριό, γέρους, μικρά παιδιά, εγκυμονούσες γυναίκες, τους πάντες, τους αθώους, αναγνωρίζοντας τη συλλογική ευθύνη σε κάθε λαό για τις στρατιωτικές απώλειές τους που είχαν.

Με το ίδιο, το δικό της μέτρο, τη δικιά τους συλλογική ευθύνη, η Γερμανία δεν αναγνωρίζει και δεν αναγνώρισε ακόμη και δεν πληρώνει φράγκο για τα εγκλήματα που έκανε σε πλείστες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα την περίοδο 1941-44.

Και τελευταία όλο και ποιο συχνά η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας μιλά και αποκαλεί, διαχωρίζοντας (το έκανε και πρόσφατα η κ. Μέρκελ) ως υπαίτια των εγκλημάτων  μια άλλη Γερμανία.

Είναι άλλη η Ναζιστική Γερμανία, κι ο γερμανικός λαός που μέχρι τις τελευταίες ώρες που ο Κόκκινος στρατός είχε φτάσει έξω από την Γερμανική Καγκελαρία, πολεμούσε και στήριζε τον Χιτλερικό καθεστώς ;