Home » Κοινωνία » Ο ΚΑΚΟΣ Δαίμονας

Ο ΚΑΚΟΣ Δαίμονας

Η Αυταπάτη και η Απάτη

Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών  κρύβουν τις οικονομικές απώλειες των πολιτών τους πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν υπάρχει και δεν υφίσταται πλέον σαν ένας ενιαίος συνασπισμός κρατών που χαράζει πολιτική(μέτρα) για όλα τα ζητήματα.

Οι ΗΠΑ, ως ηγέτιδα δύναμη της λεγόμενης Δύσης, κρύβει τις αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής κάθε φορά πίσω από κάποιον υποτιθέμενο εχθρό που δεν υπάρχει και δεν υφίσταται με τα χαρακτηριστικά που κάθε φορά προβάλει και επικαλείται, συμπαρασύροντας όλες τις δυτικές χώρες.

Τριάντα χρόνια πίσω (1991) η Δύση πανηγύριζε τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Και λίγα χρόνια μετά, χωρίς τον μεγάλο αντίπαλό της υιοθέτησε την οικονομική πολιτική του άκρατου φιλελευθερισμού, φτάνοντας στα ακριβοπληρωμένα γκόλντεν μπόις που τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα.

Το παγόβουνο του άκρατου φιλελευθερισμού που ξεκίνησε από τον παγωμένο βορρά ήρθε καταπάνω της και εκείνη ανέμελη, αλαζονική άνοιγε σαμπάνιες, χορεύοντας βαλς, σίγουρη για την επιτυχία του οικονομικού μοντέλου της, απλώνοντας τα πλοκάμια του σ ΄όλα τα κράτη τη Δύσης.

Η πρόσκρουση ήταν τρομακτική και η οικονομική ιστορία κατέγραψε το πρώτο διεθνές οικονομικό κραχ του 21ου αιώνα (2008). Και αμέσως μετά  άρχισαν να κλονίζονται και να βυθίζονται οι οικονομίες όλων των κρατών της Δύσης και όχι μόνο.

Τα δυτικά κράτη της Α΄  και Β΄ θέσης ήταν τα πρώτα που επιβιβάστηκαν στις διασωστικές λέμβους ενώ της Γ΄ και Δ΄ θέσης, δίπλα στα αμπάρια είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες κι άλλα δεν έφτασαν ποτέ στις σωτήριες λέμβους.

Η Δύση δεν δέχθηκε ποτέ αυτή την πραγματικότητα, την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της, για να μη θιγεί η αξιοπιστία και το γόητρο της μιας και μόνης υπερδύναμης στον κόσμο και επιδόθηκε σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες της ότι για τη βύθιση των οικονομιών έφταιγε κάποιος άλλος, εγκαινιάζοντας την είσοδο των δυτικών κρατών σ΄ένα νέο οικονομικό μεσαίωνα.

Τα ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες της Ε.Ε. κατηγορούσαν ολημερίς τους Έλληνες της Γ΄ και Δ’ θέσης, πελάτες των γερμανικών γαλλικών και ιταλικών προϊόντων της, γιατί αγόραζαν με δάνεια και πιστωτικές κάρτες αυτοκίνητα, σπίτια κι άλλα ηλεκτρικά, λέγοντας τους ότι ήταν οι μεγαλύτεροι τεμπέληδες της οικουμένης κι αραχτοί στις παραλίες και τα καφενεία με τρεις ξαπλώστρες και τρεις καρέκλες διήγαν σπάταλη ζωή, μη κατηγορώντας τους αντιπροσώπους τους, (πολιτικούς παράγοντες) που διαχειρίζονταν την πολιτική του ελληνικού κράτους, δανειζόμενοι για μεγαλεπήβολα ολυμπιακά έργα, μεγάλους μισθούς και δάνεια που δεν πλήρωσαν ποτέ.

Το Ελληνικό κράτος παρότι γωνιακό, με θέα τη θάλασσα, εύφορη γη και σταυροδρόμι μεγάλο, ταξιδεύοντας με το οικονομικό μοντέλο της Δύσης και μέλος της Ε.Ε., αλλά στη Δ΄ θέση είχε τις μεγαλύτερες απώλειες το 2008, φτάνοντας στο πάτο της θάλασσας.

Και τι έκανε η Δύση για τη διάσωσή της, για να την ανασύρει από το πάτο  ; Της πέταξε μια σωσίβια λέμβο(ένα υπέρογκο δάνειο από το Διεθνές Ταμείο και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με αντιφατικά μέτρα(μνημόνιο) αποπληρωμής του δανείου,  κόβοντας μισθούς και συντάξεις και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε μειώνοντας την καταναλωτική και εργασιακή δύναμη των πολιτών της να είναι αδύνατον να πληρώσει τις δόσεις του μεγάλου δανείου, όπως και έγινε, βυθίζοντας την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερο χρέος.

Αυτή η τακτική διάσωσης των δυτικών κρατών της Γ΄ και Δ΄ θέσης, εντός μιας νομισματικής ένωσης όπως ήταν η Ε.Ε. διά δανεισμού, με τη παρότρυνση των δυτικών κρατών της Α΄ και Β΄ θέσης καμουφλαρίστηκε συστηματικά, γιατί ο δανεισμός ομολογούσε τη χρεοκοπία ενός δυτικού κράτους («θαύμα» του οικονομικού φιλελευθερισμού της Δύσης αποκαλείτο η Ελλάδα), διοργανώνοντας λίγα χρόνια πριν (2004) τους 28ους ολυμπιακούς αγώνες.

Και απεκρύβη η χρεοκοπία της με τη μέθοδο της αυταπάτης, διαλαλώντας τα ΜΜΕ από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι μια αυταπάτη και λεφτά υπάρχουν!  

Το ίδιο συνέβη και στα δυτικά κράτη της Α΄ και Β΄ θέσης λίγα χρόνια αργότερα με το βάθεμα της χρεοκοπίας των κρατών τους, ανασύροντας διάφορα σκιάχτρα για να δικαιολογούν την περικοπή των μισθών, των συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών ντε φάκτο, (μέθοδος που δεν επιβάλλεται με τον νόμο-αλλά πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά), χάνοντας η Δύση και το τελευταίο διαφημιζόμενο πλεονέκτημά της, τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Το 2022 οι οικονομικές απώλειες του οικονομικού κραχ του 2008 φτάνοντας στο 14ο χρόνο τους βάθαιναν ακόμη περισσότερο και μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκαλυφθεί  η απάτη  της καραμέλας της Αυταπάτης και ότι λεφτά υπάρχουν  πλασαρίστηκε και διοχετεύτηκε και πάλι περίτεχνα (προπαγάνδα) ο Κακός Δαίμονας.

Ένας Δαίμονας που εκτόξευσε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, της βενζίνης και του πετρελαίου στα ύψη, μειώνοντας και πάλι τους μισθούς, τις συντάξεις και τις εναπομείναντες κοινωνικές παροχές των πολιτών κρατών της Δύσης.

Επί των ημερών Απριλίου 2022, κυβερνήσεις της Δύσης αποφάσισαν να θυσιάσουν τους πολίτες τους στο βωμό του Κακού Δαίμονα, παρά να ομολογήσουν τη χρεοκοπία τους, η οποία οφείλεται στο έλλειμα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, αυξάνοντας  τα κεκτημένα μιας άρχουσας τάξης κρατών της Δύσης που τις δυο τελευταίες επταετίες οι μεγάλες απώλειες των πολιτών της Δύσης έγιναν κολοσσιαία κέρδη τους.

Η κλεψύδρα του χρόνου άρχισε να μετρά ανάποδα το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας καλούνται να τη δώσουν και πάλι οι λαοί της Δύσης, της Ανατολής, του Βορά και του Νότου.

18/5/2022

Βασίλης Πάνος

—————————————————-

Πίνακας εξωφύλλου: Coppo di marcovaldo 1225