Home » Πολιτική » Το 2010 ΚΑΗΚΕ η οικονομία της Ελλάδας…

Το 2010 ΚΑΗΚΕ η οικονομία της Ελλάδας…

Το 2010 κάηκε η οικονομία της Ελλάδας, από τις πολιτικές των τότε κυβερνήσεων, του Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή (τον νεότερο), όπως και σήμερα εν έτη 2021 κάηκε από τα ίδια κόμματα.

Αποζημιώθηκε κανένας Έλληνας πολίτης από εκείνη την καταστροφή της οικονομίας ; Ανταυτού δέχθηκαν να πληρώσουν εκείνοι την ζημιά, γιατί η ασφαλιστική εταιρία (η Ευρωπαική Ένωση) τους θεώρησε ότι οι Έλληνες πολίτες έβαλαν τη φωτιά(το χρέος), ενώ εκείνη (ηγεσία της Ε.Ε.)δεν είχε καμιά ευθύνη.

Δεν την πλήρωσε την ζημιά ο οδηγός(η πολιτική τάξη της Ελλάδας), την πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες (οι Έλληνες πολίτες) που ψήφισαν τέτοιους οδηγούς να κυβερνήσουν και να οδηγούν την Ελλάδα.

Κανείς δε θα προσλάμβανε τους ίδιους οδηγούς μετά από αυτή την τεράστια ζημιά παρά μόνο αν ήταν ανεύθυνος πολίτης.

Και βέβαια, η Ασφαλιστική Εταιρία( Ε.Ε.) αρνήθηκε να πληρώσει τη ζημιά(χρέος). Όμως, αρνήθηκε να δανείσει και σ΄ένα μέλος της, όπως ήταν η Ελλάδα, για να πληρώσει το χρέος. Αναγκάζοντάς την να προστρέξει σε άλλους δανειστές, όπως στο ΔΝΤ με όρους Μνημονίου που σημαίνει: «ότι επειδή δε σου έχω εμπιστοσύνη ότι είσαι ικανή και μπορείς Ελλάδα να αποπληρώσεις το δάνειο θα σου θέσω υπό επιτροπεία και θα σου κατεβάσω μισθούς και συντάξεις για να απομένει και κάτι στο τέλος του χρόνου από τους πολιτικάντηδες που σου πίνουν  το αίμα χρόνια τώρα».

Ότι έκανε το ΔΝΤ έκανε και η ηγεσία της Ε.Ε., αργότερα λέγοντας: «Κι εγώ μπορώ να σου δανείσω κακομοίρα Ελλάδα που τρέφεις όλους τους αργούς, νά ‘χεις επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;… Όμως, με Μνημόνιο και εμείς. Μπορεί να είμαστε μέλη, μέλη,  αλλά ο καθένας τρώγει και κοιτάει το δικό του το αμπέλι».

Σιγά, να μην είχαν οι ευρωπαίοι εμπιστοσύνη σε τέτοιους ανεύθυνους οδηγούς(την πολιτική τάξη της Ελλάδας) και ανεύθυνους πολίτες που ψήφιζαν τέτοιους ανεύθυνους οδηγούς. Και έγινε το ανήκουστο, όπως και το 1821 με τα δάνεια που πήραν οι πολιτικάντηδες και υποθήκευσαν την Ελλάδα και τη ανεξαρτησία της. Έτσι και το 2010 υποθηκεύσανε και υποθηκεύουνε συνεχώς μέχρι και σήμερα την Ελλάδα.