Home » Πολιτική » Το 2015 Eίχαμε την Eυκαιρία…

Το 2015 Eίχαμε την Eυκαιρία…

Tο λέγαμε και το λέμε ακόμη. Το 2015 είχαμε την ευκαιρία.

Να ρυθμίσουμε το χρέος που φόρτωσαν στον ελληνικό  λαό οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με τη συμβολή της Ε.Ε..

Μαζί τα φάγατε τα λεφτά!

Με αυτό το αίτημα και σύνθημα κέρδισε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσίες των κομμάτων προδίδουν τη ψήφο των εκλογέων τους. Αυτός είναι ο κανόνας, με λίγες μόνο εξαιρέσεις.

Το κανόνα ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές πρόδωσε τους ψηφοφόρους του και μάλιστα μετά από ένα συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, υπέρ μιας δίκαιης ρύθμισης.

Αλλά τότε, η οικονομική ηγεσία της Ευρώπης (η Γερμανία της Μέρκελ) βρήκε την ευκαιρία να εκβιάσει και πάλι την Ελλάδα, για όλα της τα ΟΧΙ.

Από το 1940 μέχρι και σήμερα.

Τι σημαίνει το καθεστώς των μνημονίων ; Εντός της Ε.Ε., μιας νομισματικής ένωσης κρατών ;

‘Ότι στα κέρδη είμαστε μέλη(έχοντας εκχωρήσει το κάθε κράτος όλα τα δημοσιονομικά εργαλεία) και στις ζημιές ο καθένας κοιτάζει τον εαυτόν του;

Και με ποια δημοσιονομικά εργαλεία ο καθένας μπορεί να κοιτάξει τον εαυτόν του, Ανγκελα Μέρκελ ;

Όταν κλείσατε τη ροή του νομίσματος, και απειλήσατε με έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. ;

Αποδειχθήκατε, κατώτεροι των περιστάσεων. Η αρχές σας είναι ο  δόλος, όταν οι άλλοι σας εμπιστεύονται. Και ο ωμός εκβιασμός για να πετύχετε τα όποια διαχρονικά σχέδιά σας.

Ευτυχώς για εσάς, και δυστυχώς για την Ελλάδα που οπλισμένη με το ΟΧΙ ενός λαού, ο τότε επικεφαλής της κυβέρνησης και οι αξιωματικοί του, με την πρώτη μπαταριά το έβαλαν στα πόδια. Εκτός ολίγων που τίμησαν την εντολή της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που μάχες χάθηκαν από τους επικεφαλής πολιτικούς αυτής της χώρας.

Η σημερινή καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ ομολόγησε σήμερα ότι: «Η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας μου όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες».

Τα ζητήσατε Άνγκελα Μέρκελ, όπως ζήτησε ο Μουσολίνι και ο Χιτλερ την υποταγή της Ελλάδας. Το ίδιο θα μπορούσε να πει και ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ: «Δε σας ζήτησα και τόσα πολλά, σιγά το πράγμα».

Το “σιγά το πράγμα” ήταν, ότι τότε (1940-1944) καταστρέψατε μια χώρα με το πιο βάρβαρο τρόπο.

Αλλά τότε, για την τιμή και την ανεξαρτησία των Ελλήνων γράφτηκε η μεγάλη Εποποιία του Αλβανικού έπους και αργότερα της Εθνικής Αντίστασης.

Τώρα, και πάλι εκβιαστικά, ζητήσατε Άνγκελα Μέρκελ, τόσα, όσα χρειάζονται για την υποταγή των Ελλήνων, τη γη της, και το ύδωρ της και τα πήρατε εύκολα.

Αλλά, θα τα βρείτε μπροστά σας, στη χώρα σας τα όσα “ζητήσατε” από την Ελλάδα.